Eerste ervaring met de Dell Venue Pro

Natuurlijk was ook Dell van de partij op het Mobile World Congress, wat voor ons betekende dat we eindelijk eens met de Venue Pro konden spelen. En natuurlijk pakten we die kans.

Dell Venue Pro MWC

De Dell Venue Pro is misschien wel de meest geanticipeerde Windows Phone 7-telefoon en is dan ook duidelijk anders dan zijn concurrenten. Waar de meeste Windows Phone 7-toestellen alleen een volledig touchscreen hebben en sommigen naar de zijkant openschuiven, schuift de Venue Pro naar beneden open. Verder is de telefoon natuurlijk in de basis hetzelfde als de andere Windows Phone 7-telefoons waar we al uitgebreid op in zijn gegaan. Mocht je daar nog interesse in hebben dan kun je terecht bij onze reviews van de LG Optimus 7, Samsung Omnia 7 en HTC 7 Trophy.

Het eerste punt dat wel belangrijk is bij de Venue Pro is natuurlijk het design; dat is immers bij iedere telefoon anders. De Venue Pro ziet er ontzettend mooi uit. Het toestel voelt een beetje futuristisch en zit ook prima in elkaar. De slider schuift lekker, de telefoon voelt premium aan en het plastic dat gebruikt is, is erg goed.

Dell Venue Pro MWC

 

Dell Venue Pro MWC

 

Dell Venue Pro MWC

 

Verder is natuurlijk het toetsenbord een belangrijke factor bij de Venue Pro. En dat toetsenbord is redelijk, maar niet geweldig. De knoppen zijn een beetje aan de kleine kant en niet heel erg goed te onderscheiden. Het toestel heeft eigenlijk een soort BlackBerry-toetsenbordje, maar dan wat minder prettig. Dat betekend overigens niet dat hij geen extra waarde heeft, want dat heeft hij zeker wel. En daarbij lever je weinig in qua formaat en niets qua schermgrootte: het toestel is redelijk dun en niet groter dan een gemiddelde smartphone en heeft een 4,1″-scherm.

Helaas kon het personeel van Dell ons niet vertellen of en wanneer het toestel naar Nederland zal komen. Maar als het al zal gebeuren, dan zal dat zeker niet in de komende weken zijn.

Dell Venue Pro MWC

 

Dell Venue Pro MWC

 

Dell Venue Pro MWC

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters