Eerste ervaring met de HTC Flyer tablet

Kort na de aankondiging van de HTC Flyer wist HTC de tablet op te stellen voor het publiek. Niemand mag zelf aan de tablet zitten waardoor we weinig kunnen zeggen over het gebruik en de bouw, maar een eerste indruk konden we wel tot ons nemen.

HTC Flyer tablet

De HTC Flyer was voor de aankondiging al geruime tijd in het geruchtencircuit te vinden en het lijkt erop dat de geruchten redelijk accuraat waren. Zo is de tablet inderdaad een Android 2.3-apparaat in plaats van Android 3.0. Ook het 7-inchformaat wisten bronnen te tippen en de vernieuwde Sense-interface van HTC die ze speciaal voor de tablet gemaakt hebben is inderdaad ook op de tablet te vinden. De Flyer is echter niet zomaar een tablet, maar eentje die helemaal gericht is op gamen, films kijken en andere multimedia-eigenschappen volgens HTC.

Zoals gezegd mochten we niet met de tablet zelf spelen, waarschijnlijk omdat de software nog niet klaar is. Echter kregen we hem wel van dichtbij te zien en werd de interface aan ons getoond door een medewerker. Het interface van de Flyer ziet er erg 3D-achtig uit. Zo krijg je gelijk een mooi overzicht van de verschillende pagina’s als je de tablet uit zijn slaapmodus haalt. In de tablet zit een 1.5Ghz-processor van Qualcomm die zijn werkt erg goed lijkt te doen. De tablet kwam soepel over op ons en de interface zag er meer dan gelikt uit.

Qua uiterlijk van de tablet kunnen we ook relatief kort zijn. Hij is niet al te zwaar en de bouw lijkt goed te zijn. Het design heeft erg veel weg van de Desire HD en je zou dan ook kunnen zegen dat dit een grote variant is van het toestel. Ook de afwerking is weer goed te noemen en het scherm kwam levendig over en de kleuren waren ook goed. We konden jammer genoeg niet echt testen of het scherm ook tegen vlekken kan, dit aangezien we er niet aan mochten zitten en er een pen gebruikt werd om het toestel te bedienen.

Al met al lijkt de Flyer een geslaagde poging van HTC om echte multimedia op een eigen manier naar de tablet te brengen, maar dat is ook meteen waar het misgaat. Hoewel de Sense-interface in combinatie met Gingerbread niet lelijk is, was Honeycomb op de tablet toch wel een stuk prettiger geweest. De tablet moet voor de zomer op de markt gaan komen en heeft nog een onbekende prijs.

HTC Flyer tablet

 

HTC Flyer tablet

 

HTC Flyer tablet

 

HTC Flyer tablet

 

HTC Flyer tablet

 

HTC Flyer tablet

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters