Eerste ervaring met de HTC Incredible S

De Incredible S is een smartphone die bij HTC prominent in de markt zet naast de Desire-lijn. Het toestel beschikt over een opvallend uiterlijk en volgens HTC is dat dan ook vooral de onderscheidende factor van het toestel.

HTC Incredible S

In Amerika was de Incredible al bekend en daar zag hij er nagenoeg hetzelfde eruit als de Europese versie die door HTC aangekondigd is op het Mobile World Congress. Het toestel valt vooral op door zijn ‘gebeeldhouwde’ achterkant die een flink reliëf heeft. Dit vinden wij niet prettig vasthouden en dat is best jammer. De achterkant verschilt in hoogte en HTC wil zich daardoor onderscheiden van diens concurrenten. Het toestel is meer een design statement dan een directe concurrent voor Samsung, Sony Ericsson of een LG.

Het scherm van de telefoon is flink met een doorsnede van 4″ waarbij het om een Super LCD-scherm gaat met een resolutie van 800×480 pixels. De Incredible S is daarnaast gericht op het maken van foto’s dankzij de 8-megapixelcamera en dual LED-flash. Deze camera wordt bijgestaan door een front-facing camera met een resolutie van 1,3MP. De foto’s kun je vervolgens ook meteen delen met alle apparaten in je huis dankzij de DLNA-ondersteuning. Daarnaast kun je gebruikmaken van GPS, bluetooth en 3G in de Incredible. Het toestel draait op Android 2.2 maar kan later dit jaar een upgrade naar Android 2.3 verwachten. Verder is het toestel uitgerust met HTC Sense.

Het toestel zelf is snel in gebruik en heeft een prima scherm. De kleuren van het scherm komen wat beter over dan die van de Desire HD en zijn vooral meer waarheidsgetrouw. De snelheid van het toestel is iets vlotter dan de Desire HD, maar heel veel verschil hebben we niet gemerkt. Zoals eerder gezegd is de houvast van het toestel niet prettig te noemen en ook qua design zijn we er zelf niet weg van, maar dat is uiteraard persoonlijk. Met een prijs van 519 euro is de Incredible S aan de dure kant maar hiervoor krijg je wel een volledige smartphone. Als het design van het toestel je aanspreekt dan heb je een unieke smartphone voor je kiezen waarmee je prima uit de voeten kunt.

HTC Incredible S

 

HTC Incredible S

 

HTC Incredible S

 

HTC Incredible S

 

HTC Incredible S

 

HTC Incredible S

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

HTC Android Oreo

Deze HTC-telefoons krijgen een update naar Android Oreo lees verder

Android 8.0 Oreo

Android 8.0 Oreo: 15 nieuwe features die je niet mag missen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters