Eerste ervaring met de HTC Incredible S

De Incredible S is een smartphone die bij HTC prominent in de markt zet naast de Desire-lijn. Het toestel beschikt over een opvallend uiterlijk en volgens HTC is dat dan ook vooral de onderscheidende factor van het toestel.

HTC Incredible S

In Amerika was de Incredible al bekend en daar zag hij er nagenoeg hetzelfde eruit als de Europese versie die door HTC aangekondigd is op het Mobile World Congress. Het toestel valt vooral op door zijn ‘gebeeldhouwde’ achterkant die een flink reliëf heeft. Dit vinden wij niet prettig vasthouden en dat is best jammer. De achterkant verschilt in hoogte en HTC wil zich daardoor onderscheiden van diens concurrenten. Het toestel is meer een design statement dan een directe concurrent voor Samsung, Sony Ericsson of een LG.

Het scherm van de telefoon is flink met een doorsnede van 4″ waarbij het om een Super LCD-scherm gaat met een resolutie van 800×480 pixels. De Incredible S is daarnaast gericht op het maken van foto’s dankzij de 8-megapixelcamera en dual LED-flash. Deze camera wordt bijgestaan door een front-facing camera met een resolutie van 1,3MP. De foto’s kun je vervolgens ook meteen delen met alle apparaten in je huis dankzij de DLNA-ondersteuning. Daarnaast kun je gebruikmaken van GPS, bluetooth en 3G in de Incredible. Het toestel draait op Android 2.2 maar kan later dit jaar een upgrade naar Android 2.3 verwachten. Verder is het toestel uitgerust met HTC Sense.

Het toestel zelf is snel in gebruik en heeft een prima scherm. De kleuren van het scherm komen wat beter over dan die van de Desire HD en zijn vooral meer waarheidsgetrouw. De snelheid van het toestel is iets vlotter dan de Desire HD, maar heel veel verschil hebben we niet gemerkt. Zoals eerder gezegd is de houvast van het toestel niet prettig te noemen en ook qua design zijn we er zelf niet weg van, maar dat is uiteraard persoonlijk. Met een prijs van 519 euro is de Incredible S aan de dure kant maar hiervoor krijg je wel een volledige smartphone. Als het design van het toestel je aanspreekt dan heb je een unieke smartphone voor je kiezen waarmee je prima uit de voeten kunt.

HTC Incredible S

 

HTC Incredible S

 

HTC Incredible S

 

HTC Incredible S

 

HTC Incredible S

 

HTC Incredible S

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android Oreo Google I/O

Android O: acht onmisbare features om naar uit te kijken lees verder

Android O

Poll: op welke versie van Android draait jouw smartphone? lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Android 7.1.1 Nougat

Sony begint met uitrollen Android 7.1.1 Nougat naar flink aantal Xperia toestellen lees verder

Android O Developer Preview 2

OnePlus maakt bekend wanneer OnePlus 3 en OnePlus 3T Android O ontvangen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters