Eerste ervaring met de HTC Incredible S

De Incredible S is een smartphone die bij HTC prominent in de markt zet naast de Desire-lijn. Het toestel beschikt over een opvallend uiterlijk en volgens HTC is dat dan ook vooral de onderscheidende factor van het toestel.

HTC Incredible S

In Amerika was de Incredible al bekend en daar zag hij er nagenoeg hetzelfde eruit als de Europese versie die door HTC aangekondigd is op het Mobile World Congress. Het toestel valt vooral op door zijn ‘gebeeldhouwde’ achterkant die een flink reliëf heeft. Dit vinden wij niet prettig vasthouden en dat is best jammer. De achterkant verschilt in hoogte en HTC wil zich daardoor onderscheiden van diens concurrenten. Het toestel is meer een design statement dan een directe concurrent voor Samsung, Sony Ericsson of een LG.

Het scherm van de telefoon is flink met een doorsnede van 4″ waarbij het om een Super LCD-scherm gaat met een resolutie van 800×480 pixels. De Incredible S is daarnaast gericht op het maken van foto’s dankzij de 8-megapixelcamera en dual LED-flash. Deze camera wordt bijgestaan door een front-facing camera met een resolutie van 1,3MP. De foto’s kun je vervolgens ook meteen delen met alle apparaten in je huis dankzij de DLNA-ondersteuning. Daarnaast kun je gebruikmaken van GPS, bluetooth en 3G in de Incredible. Het toestel draait op Android 2.2 maar kan later dit jaar een upgrade naar Android 2.3 verwachten. Verder is het toestel uitgerust met HTC Sense.

Het toestel zelf is snel in gebruik en heeft een prima scherm. De kleuren van het scherm komen wat beter over dan die van de Desire HD en zijn vooral meer waarheidsgetrouw. De snelheid van het toestel is iets vlotter dan de Desire HD, maar heel veel verschil hebben we niet gemerkt. Zoals eerder gezegd is de houvast van het toestel niet prettig te noemen en ook qua design zijn we er zelf niet weg van, maar dat is uiteraard persoonlijk. Met een prijs van 519 euro is de Incredible S aan de dure kant maar hiervoor krijg je wel een volledige smartphone. Als het design van het toestel je aanspreekt dan heb je een unieke smartphone voor je kiezen waarmee je prima uit de voeten kunt.

HTC Incredible S

 

HTC Incredible S

 

HTC Incredible S

 

HTC Incredible S

 

HTC Incredible S

 

HTC Incredible S

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

Android Oreo voor Nokia 8

Nokia’s smartphones hebben een feature waar de concurrentie enkel van kan dromen lees verder

Samsung Android Oreo

Samsung bevestigt wanneer Android Oreo naar smartphones komt lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters