Eerste ervaring met de HTC Legend en de HTC Desire

De Regional Manager HTC Benelux had All About Phones uitgenodigd voor een gesprek om te praten over de drie nieuwe telefoons van de producent. Allereerst komen de HTC Legend en de HTC Desire aanbod in een uitgebreide hands-on.

Mark Moons HTC Legend

Regional Manager HTC Benelux Mark Moons had na afloop van de persconferentie van HTC aan All About Phones gevraagd om even aan te schuiven aan tafel om zo te praten over de drie nieuwe telefoons die HTC vandaag had aangekondigd. Moons begon zijn verhaal over de het merk HTC en waar het nou precies voor staat. Volgens Moons wil de fabrikant graag toegevoegd waarde creëren voor de klant onafhankelijk van de software die op het toestel draait. Met de HTC Sense-schil boven op een OS weet de consument volgens Moons zeker dat hij altijd de kwaliteit krijgt waar HTC voor staat en hun ervaring deelt. Moons ging dan ook in op de nieuwe functionaliteiten van HTC Sense 7.0 die met de nieuwe toestellen de beschikking krijgt over multitouch en daarnaast kunnen de verschillende panelen van Android 2.1 met een simpele pinch-beweging op één blad te voorschijn gehaald worden.

Na de korte introductie van HTC en Sense was het tijd om de daadwerkelijke hardware te bekijken. Uiteraard kwam eerst de Legend aan bod die gemaakt is uit een enkel stuk aluminium en hierdoor erg stevig zou zijn. De manager wist het toestel dan ook een flinke klap op de tafel te verkopen en uiteraard bleef het toestel intact. Volgens Moons voelt de telefoon een beetje kil aan echter is hij er wel een stuk strakker op geworden qua looks. Daarnaast zit er in de Legend geen trackball meer maar een heel klein touchpad dat in de bevestigings-knop is verwerkt. Deze trackpad is ons erg goed bevallen en reageert erg vloeiend op de bewegingen en aanwijzingen.

De telefoon zelf voelt erg solide aan en dat komt uiteraard door het stuk aluminium waaruit het toestel is opgetrokken. De batterij kan middels het zwarte klepje aan de onderkant verwijderd worden uit het toestel en verder was alles netjes afgewerkt en lag de telefoon goed in de handen. De knik van de Hero is wat minder scherp bij de Legend en volgens Moons is deze inderdaad een paar graden bijgesteld. De interface van het toestel is snel te noemen ondanks dat er ‘slechts’ een 600MHz-processor in het toestel zit. Verder valt op dat de nieuwe Sense-interface prima werkt en multitouch voordelen ervan zijn zeker handig en slim bedacht. Het nieuwe overzicht dat in Sense verwerkt zit om de verschillende homescreens weer te geven is handige toevoeging die zeker een meerwaarde heeft voor Android.

Moons wist zijn betoog omtrent de Legend af te sluiten met de opmerking dat Nederland het eerste land in de wereld is dat de Legend zal gaan verkopen. De Legend is geen opvolger van de Hero maar je moet de telefoon naast de Hero in de breedte zien. Het toestel moet vanaf maart in de winkels liggen voor een prijs van rond de 450 euro.

HTC Legend

 

HTC Legend

 

HTC Legend

 

HTC Legend

 

HTC Legend

 

HTC Legend

 

HTC Legend

 

HTC Desire

De HTC Desire is een telefoon waarop de Android-community lang zat te wachten. De Desire is de tweede telefoon van HTC die voorzien is van een 1GHz-processor van Qualcomm en gaat de concurrentie aan met de Sony Ericsson Xperia X10. Het toestel zal naar verwachting rond de zelfde tijd op de markt gaan komen als zijn concurrent en zal 500 euro gaan kosten. Volgens Moons is de Desire een prima voorbeeld van wat HTC probeert te bereiken met haar telefoons; toegevoegde waarde voor consumenten met prestaties en een strak design. Dat gezegd hebbende valt wel gelijk op dat de Desire veel weg heeft van de Google Nexus One maar volgens Moons zitten er wezenlijke verschillen tussen de twee telefoons zoals multitouch in de Desire en uiteraard de Sense-interface.

De Desire zelf is een mooie telefoon die nette rondingen heeft en lekker plat is. Het toestel ligt dan ook prima in de hand en weegt relatief weinig. De telefoon heeft een mooi scherm dat helder is en alle kleuren van Sense komen dan ook prima uit de verf. Opvallend was dat we aan de onderkant van de telefoon een dock-aansluiting konden vinden voor een dock die HTC in een later stadium zal gaan uitbrengen. De prestaties van het toestel waren erg goed en snel. De interface werkt gelijk na een commando en ook de multitouch eigenschappen werken naar behoren. Opvallend is dat aan de achterkant van het toestel een grote cameramodule te zien is die een rood lijstje heeft gekregen. Deze steekt iets uit wat niet altijd even prettig is. Al met al is de Desire een prima toestel dat stijl en power op een interessante manier weet te combineren. Deze telefoon zal rond mei in de winkels komen te liggen.

HTC Desire

 

HTC Desire

 

HTC Desire

 

HTC Desire

 

HTC Desire

 

HTC Desire

 

HTC Desire

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters