Eerste ervaring met de HTC Salsa en HTC ChaCha

Ondanks dat HTC de nieuwe Facebook-telefoons lopend op het Android 2.3.3 OS vandaag had aangekondigd, mocht de pers er nog niet mee spelen. Toch hebben we de toestellen kunnen fotograferen om zo een kleine eerste indruk te kunnen geven.

HTC Salsa

Net als met de HTC Flyer tablet die niemand mocht aanraken, zijn ook de nieuwe Facebook-telefoons van HTC off limits voor mensen buiten HTC. Zo stonden de twee toestellen wel aan kort na de presentatie, maar niemand anders dan een medewerker mocht er mee spelen. Ook de interface van het toestel werd niet geopenbaard aan het publiek en momenteel is nog onduidelijk waarom dat zo is. Vermoedelijk heeft het te maken met Android 2.4 die wellicht gaat lopen op de twee smartphones.

De eerste die we kort bespreken is de Salsa. De Salsa heeft erg veel weg van de Legend en qua design komen de twee toestellen als twee druppels wat overeen. Uiteraard heeft de Salsa wel een Facebook-knop onderaan het toestel. We konden niet precies zien wat we allemaal met de knop konden doen, maar volgens de producent kun je middels de knop gemakkelijk websites, muziek, foto’s en een tal van andere updates zoals locatie delen met Facebook door op de knop te drukken.

De telefoon zelf heeft het zelfde scherm als de Legend en deze komt wat mat over. Met de interface mochten we dus niet spelen waardoor er alleen 1 plaatje telkens werd weergegeven door de telefoon. Op basis daarvan hebben we dus onze mening gevormd. De bouwkwaliteit van het toestel is goed te noemen en is ook deze keer uit een enkel stuk aluminium gemaakt.

HTC Salsa

 

HTC Salsa

 

HTC Salsa

 

HTC Salsa

 

HTC Salsa

 

HTC Salsa

 

HTC ChaCha

De ChaCha is een telefoon die vrouwen misschien wel meer zal aanspreken, ook is hij aantrekkelijk voor mensen die graag een echt toetsenbord willen hebben op hun toestel. Ook deze telefoon beschikt over de Facebook-knop die onderaan de telefoon gepositioneerd is. De smartphone is in zijn geheel opgetrokken uit plastic en dat voel je dan ook goed in je handen. Hij heeft dan ook een beetje een goedkoop gevoel en ook de degelijkheid kan hierdoor wat te wensen overlaten.

De ChaCha is verder een erg vrolijke telefoon waarbij er voor de witte kleur gekozen is om zo het speelse erin te houden. De telefoon zelf heeft een even groot scherm als zijn voorganger de HTC Snap. Het toestel lijkt wel een stukje lichter geworden te zijn wat toe te schrijven is aan het gebruik van plastic. Jammer genoeg konden we niet met de interface spelen maar wel met het toetsenbord en daarbij valt op te merken dat alle toetsen goed te bedienen zijn en er voldoende ruimte is voor grote vingers.

HTC ChaCha

 

HTC ChaCha

 

HTC ChaCha

 

HTC ChaCha

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters