Eerste ervaring met de HTC Smart

Een tijdje geleden kondigde HTC haar eerste Brew-telefoon aan in de vorm van de HTC Smart, maar we hadden nog geen kans gekregen er mee te spelen. Nu tijdens het Mobile World Congress was daar wel even tijd voor, waarna we tot wat eerste ervaringen zijn gekomen.

HTC Smart live MWC 2010

De HTC Smart is de eerste feature-phone van de producent en zal dan ook voor een zacht prijsje op de markt komen. De telefoon maakt gebruik van QualComm’s Brew-platform, dat eigenlijk een beetje aan de slimme kant van de feature-phones zit. Vandaar ook de naam HTC Smart en de slogan “Smart, op je eigen manier”. Het hele toestel is ook gebaseerd op de doelgroep die wat minder voor z’n toestel wil betalen. Daarnaast zijn de aanpassingen die HTC aan de UI heeft gedaan onder de naam Sense, nog kleurrijker dan al op de al redelijk informele Android-telefoons van het bedrijf te zien was. Het werkt daarnaast relatief snel en de interface is voor een telefoon van €160 compleet te noemen.

HTC Smart live MWC 2010

 

HTC Smart live MWC 2010

 

HTC Smart live MWC 2010

 

De Smart is qua hardware vrijwel gelijk aan de HTC Touch2, wat niet de beste hardware is die je in een telefoon kan hebben. De telefoon heeft grotendeels een echt smartphone-design, maar de bouwkwaliteit en het formaat passen daar niet bij. Daarom is de Smart wat te licht en ook een beetje te plastic, waardoor hij niet prettig aanvoelt. Aan de andere kant maakt dat voor de doelgroep niet veel uit en is het voor de instapmarkt juist fijn dat het toestel een beetje klein en licht is. Ook leuk voor de doelgroep zijn de verschillende kleurtjes waarin het toestel uitgebracht zal gaan worden. Het toestel komt in een neutralere grijze of zwarte kleur op de markt, maar daarnaast ook bijvoorbeeld in het opvallende roze dat je in onze foto’s kunt zien. Al met al is de Smart dan ook een erg leuk toestel voor de instapmarkt en een goede eerste poging van HTC om ook in het low-end segment wat zielen te winnen.

HTC Smart live MWC 2010

 

HTC Smart live MWC 2010

 

HTC Smart live MWC 2010

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters