Eerste ervaring met de HTC Wildfire S

Op het Mobile World Congress was ook een nieuw zusje te vinden van de Wildfire. Dit toestel, de Wildfire S lijkt erg veel op het oudere toestel. Wel heeft HTC gekozen voor Gingerbread als besturingssysteem terwijl dit bij de Wildfire nog Froyo was.

HTC Wildfire S

De Wildfire S is een toestel waarmee HTC de smartphone voor een groter publiek toegankelijk wil maken. Hij is namelijk een stuk goedkoper dan de Desire S en Incredible S. Het toestel is dan wel een stukje kleiner met een 3,2-inch HVGA-scherm.

Het scherm van het toestel is erg duidelijk en ook de bediening werkt soepel. Films worden goed weergegeven en voor zover wij hebben kunnen testen is het ook mogelijk om alle applicaties op een fatsoenlijke manier weer te geven. Ook foto’s maken lijkt geen probleem te zijn. De 5-megapixel camera schiet foto’s die er voor zover het op het scherm te beoordelen is goed uitzien. Alles is zoals we van HTC gewend zijn weggewerkt achter de Sense laag die boven op Android ligt. Het is de nieuwere versie van Sense waarbij er in het menu verschillende categorieën zijn. Zo is het mogelijk om alle programma’s weer te geven maar ook om alleen de meest recente of gedownloade programma’s weer te geven.

HTC Wildfire S

 

HTC Wildfire S

 

HTC Wildfire S

 

Als je naar de toestellen kijkt is het wel heel duidelijk dat HTC richt op jongeren. Het toestel heeft een vorm die jongeren waarschijnlijk wel aanspreekt en komt ook in wat meer kleuren dan alleen zwart en grijs. Het toestel is met zijn 10,1 cm hoogte mooi klein en past daarom erg makkelijk in de broekzak. Het toestel is van plastic en voelt daarom niet zo goed aan als de hogere lijnen van HTC waarbij vaak met aluminium of soft-touch plastic wordt gewerkt. Toch voelt het toestel ondanks dit plastic wel redelijk robuust aan. Verder benadrukt HTC dat het toestel speciaal gericht is op social media. Het toestel kan hier inderdaad wel goed mee omgaan, maar wij konden niet veel extra’s ontdekken op het gebied van social media wat de andere HTC toestellen met Sence niet hebben. Al met al lijkt het best een leuk toestel en zal het de weg naar de markt voor jongeren best weten te vinden.

HTC Wildfire S

 

HTC Wildfire S

 

HTC Wildfire S

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters