Eerste ervaring met de LG GW990

De LG GW990 is niet alleen een ontzettend krachtig toestel maar ook een erg grote telefoon. In Korea mochten we stiekem er al even mee spelen maar nu mogen we dan ook echt onze eerste ervaring met het toestel vermelden.

LG GW990

Tijdens de CES beurs in Amerika kondigde Intel en LG samen een concept-telefoon aan die later dit jaar in productie zal gaan, zo liet Intel ontvallen tegenover All About Phones. De GW990 beschikt over een Intel Moorestown processor die volgens Intel op 1.3GHz geklokt kan gaan worden. De twee producenten zullen een speciale applicatie op het toestel gaan leveren om de processor op variabele snelheden te zetten. Standaard doet het toestel zijn werk op 600MHz echter kan dit dus in stappen omhoog geschroefd worden. Onze versie waarmee we mochten spelen was terug geschroefd naar 600MHz en gelijk werd al duidelijk dat het niet echt werkbaar was.

De GW990 loopt momenteel op Moblin maar tegen de tijd dat het toestel op de markt zal gaan komen zal dat MeeGo zijn volgens Intel. De telefoon zelf is zoals gezegd groot, erg groot zelfs. Het toestel in je zak steken moet je niet aan denken en daarnaast is de kans klein dat je er ook mee wilt bellen aan je oor. Je moet de telefoon zien als een test-model voor beide producenten echter wel eentje die beperkt de markt op gegooid zal gaan worden. Het toestel reageerde zoals gezegd traag en de interface van LG werd met moeite telkens tevoorschijn getoverd. Nou kwam dit ten eerste om dat dit een zeer vroege sample was van LG en ten tweede door de trage processor. De interface is de standaard S-Class die we gewend zijn en ziet er prima uit. Het scherm reageert goed en alle bewegingen worden netjes vertaald door het toestel in acties.

Het toestel is op zich robuust en zit goed in elkaar, wel voelt het scherm plastic aan. Handzaam is de telefoon niet, maar indrukwekkend des te meer en vooral als de definitieve versie op de markt zal gaan komen.

LG GW990

 

LG GW990

 

LG GW990

 

LG GW990

 

LG GW990

 

LG GW990

 

LG GW990

 

LG GW990

 

LG GW990

 

LG GW990

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters