Eerste ervaring met de LG Optimus 3D

Een van de twee grote aankondigingen van LG dit Mobile World Congress was de LG Optimus 3D: de eerste 3D-telefoon in Europa, en ook in Nederland. We reisden af naar de stand van LG om het toestel te bekijken.

LG Optimus 3D MWC

De Optimus 3D is de eerste Europese telefoon met 3D-opname en -afspeelmogelijkheden. Op die manier moet het toestel volgens LG als een katalysator voor de 3D-markt. Daarvoor is ook een overeenkomst gesloten met YouTube zoals je al eerder vandaag op All About Phones kon lezen.

Even los van de 3D-capaciteiten is het toestel gewoon een degelijke grote smartphone. Het apparaat voelt stevig aan en heeft met zijn TI OMAP4-chipset een ontzettend goede basis voor een snelle interface. Deze is vergelijkbaar met de Optimus 2X Speed, zowel qua snelheid als grafisch gezien. Wel lijkt het design van de telefoon wat minder goed gepolijst te zijn dan dat dat bij de Optimus 2X Speed het geval is.

LG Optimus 3D MWC

 

LG Optimus 3D MWC

 

LG Optimus 3D MWC

 

LG Optimus 3D MWC

De 3D-functionaliteit is in de interface zelf nergens te bekennen, maar openbaart zich op een aantal plekken. Er is een speciale 3D-hub die ook meteen een interface heeft die wel in 3D is en daaruit kun je 3D-games opstarten, 3D-video’s of -foto’s kijken en 3D-video’s of -foto’s maken. Dat gebeurt in een resolutie van 8 megapixels voor de stille foto’s en 720p voor bewegende beelden. Als je 2D wilt filmen gaat die resolutie omhoog naar 1080p. Tot slot kun je 3D-content via DLNA, een HDMI-kabeltje of YouTube delen.

De meeste 3D-features waren helaas niet werkend op het toestel dat wij in handen hadden, maar de 3D-hub was gelukkig wel werkzaam waardoor we wel de 3D-capaciteiten van het scherm konden bekijken. Hoewel het scherm 2D-beelden erg mooi weergeeft, gaat de kwaliteit bij 3D-beelden sterk achteruit. Het ziet er allemaal sowieso niet erg 3D uit en de resolutie wordt ook direct een stuk kleiner. Als je van kijkhoek veranderd blijft het beeld 3D, maar veranderd het mee zoals sommige 3D-reclameuitingen ook doen en dat werkt redelijk goed, maar is wel irritant als je niet vanaf dezelfde hoek op het toestel blijft kijken.

Al met al is de Optimus 3D in de basis dus een goede smartphone, maar is de 3D-feature niet erg goed uitgewerkt. Daarmee wordt dat op het eerste gezicht dan ook meer een leuke extra dan een echt zinvolle functie.

LG Optimus 3D MWC

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters