Eerste ervaring met de LG Optimus Chat en Optimus Me

In Barcelona kwam All About Phones de recent aangekondigde LG Optimus Me en LG Optimus Chat tegen. We namen een eerste kijkje bij deze twee low-end Android’s.

LG Optimus Me MWC

Hoewel de Optimus Me en de Optimus Chat beiden low-end-apparaten zijn, viel gelijk op dat ze wel allebei een capacitief touchscreen hebben dat redelijk werkt. Er zit in beide toestellen een redelijk klein 2,8″ QVGA-scherm, maar dat is geen groot probleem en gezien het lage segment waar de toestellen invallen ook zeker gepast. Beide toestellen zullen namelijk op de markt komen aan de onderkant van de Android-markt en zullen waarschijnlijk in Nederland opgepakt worden door netwerken als prepaid-smartphone.

Over de interface valt op dat hij erg lijkt op die van de high-end Android’s van LG; zo is de bekende widget van de Optimus 2X Speed aanwezig in de Chat en de Me. Dat werkt allemaal redelijk soepeltjes, maar je mag uiteraard geen geweldige snelheid van de twee apparaten verwachten. Toch waren we geheel niet ontevreden met de prestaties van de Optimus Chat en Optimus Me.

De bouwkwaliteit van de Optimus Me is redelijk. Het apparaat is natuurlijk wel een beetje plasticky, maar hij voelt wel stevig aan en ligt redelijk in je hand. De voorkant neemt de nodige vingerafdrukken op, maar achter valt dat, een beetje afhankelijk van de kleur, erg mee. De Optimus Me komt in verschillende kleuren zoals roze en zilver.

LG Optimus Me MWC

 

LG Optimus Me MWC

 

LG Optimus Me MWC

 

Waar het bij de Optimus Chat vooral om gaat is natuurlijk het toetsenbord, dat redelijk lekker werkt. De knoppen staan wat dicht op elkaar en zijn aan de kleine kant, maar ze typen wel soepel en hebben net genoeg reliëf. De bouw van de Optimus Chat is wat minder dan die van de Optimus Me en de Optimus Chat ziet er ook iets goedkoper uit. Vooral de voorkant doet heel erg Alcatel-achtig aan en is een ware vingerprintmageneet. De achterkant komt in verschillende kleuren en is wat beter bestand tegen vingerafdrukken.

LG Optimus Chat MWC

 

LG Optimus Chat MWC

 

LG Optimus Chat MWC

 

LG Optimus Chat MWC

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters