Eerste ervaring met de Motorola Atrix

De Motorola Atrix is dé Motorola-telefoon van de eerste helft van 2011 en is ook één van de weinige toestellen met een dualcore-processor op dit moment. In dit artikel vind je foto’s en de eerste ervaringen met de Atrix.

Motorola Atrix MWC

Het design van de Motorola Atrix is niet erg spannend, daarin is het toestel eigenlijk exact hetzelfde als de Motorola Defy maar met een andere achterkant. Dat neemt niet weg dat de Atrix er redelijk goed uitziet en dat hij degelijk in elkaar lijkt te zitten. De achterkant voelt minder en is van glanzend plastic gemaakt; iets dat we bij toestellen uit dit segment over het algemeen niet zo weten te waarderen. Desondanks zijn we niet ontevreden over de bouw van de Atrix.

De snelheid van het toestel viel ons wel een beetje tegen. Hoewel nog niet de uiteindelijke software op het toestel staat hadden we meer verwacht van de dualcore-processor die in de Atrix verwerkt zit. Het toestel hoort een van de snelste op dit moment te zijn, maar dat kwam niet duidelijk naar voren. De interface is dezelfde MotoBlur-interface die we van de Defy kennen en is dus redelijk, maar niet heel veel beter dan de standaard Android-interface. Dat betekent echter niet dat de interface slecht is.

Één van de andere leuke functies van de Atrix is de vingerafdruklezer, maar deze hebben we helaas niet kunnen testen. Dat heeft namelijk iets te veel voeten in de aarde, om op de stand van een producent waar veel mensen op de telefoon staan te wachten, uitgebreid te testen. Het hoge resolutie scherm presteert goed, hoewel het voordeel ten opzichte van een WVGA-scherm niet heel groot is en we ons afvragen hoe het zit met de ondersteuning van applicaties.

Qua accessoires is natuurlijk de laptop-dock voor het telefoon het vermelden waard. Dit is een dock voor je telefoon met een volledig toetsenbord en een groot scherm, waarmee je dus eigenlijk gewoon een laptop hebt. Als je de telefoon in de dock plaatst start automatisch een soort laptop-modus op waarbij een volledige browser en een volledige bestandsbeheerder aanwezig zijn. Deze laptop modus draait op Linux, onder deze modus is het ook mogelijk de Android telefoon te benaderen via de dock. De dock heeft verder twee USB-poorten voor het aansluiten van extra componenten. Verder zit er een extra accu in om zo’n 7 uur door te kunnen werken.

Al met al is de Atrix een erg goede telefoon waarvan we zeker hopen dat hij op de Nederlandse markt zal verschijnen, hoewel dat met Motorola natuurlijk altijd de vraag is. Datgene dat hem echt speciaal maakt is echter niet de telefoon zelf, maar de dock-accessoire die erbij hoort. Zo kan de Atrix als een erg goedkope laptop dienen.

Motorola Atrix MWC

 

Motorola Atrix MWC

 

Motorola Atrix MWC

 

Motorola Atrix MWC

 

Motorola Atrix MWC

 

Motorola Atrix MWC

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters