Eerste ervaring met de Motorola Backflip

Motorola was prominent aanwezig op het Mobile World Congress en had onder andere de Backflip bij zich. We konden even spelen met deze telefoon en melden hier kort onze eerste ervaringen met het toestel.

Motorola Backflip live MWC 2010

De Motorola Backflip werd een tijdje geleden aangekondigd en is uitgegroeid tot een van de meest bekende Motorola-toestellen op het moment vanwege zijn aparte form-factor. Hier in Barcelona op het Mobile World Congress hebben we even met het toestel kunnen spelen en ook een kleine uitleg erbij gekregen, waaruit vooral opviel dat de MotoBlur-interface erg goed werkt als social-networking-platform en misschien wel de beste interface is voor mensen die veel bezig zijn met hun online sociale contacten. De software werkt snel en het Android 2.1-platform is één van de beste platforms die op dit moment te krijgen is volgens veel consumenten.

De hardware van het toestel is erg apart, maar wel fijn. De manier waarop het toestenbordje weg wordt geklapt zorgt ervoor dat je de Backflip makkelijk kan neerzetten en daar heeft Motorola ook slim op ingespeeld met een speciale desktop-modus waarop je de klok en het weer kan zien en een aantal knoppen getoond worden. Ook leuk is de zogenaamde backtrack; een soort venster aan de achterkant van het scherm die je als een optische muis kan gebruiken. Dit werkt wel prettig en is een stuk groter en handzamer dan de gebruikelijke trackpads onder het scherm. Een nadeel van het toestenbord dat op de achterkant weggeklapt wordt is dat hij erg makkelijk blootgesteld wordt aan krassen, wat misschien zelf uiteindelijk de toetsen zelf kan beschadigen waardoor het toestel slecht bruikbaar wordt. Dit laatste werd ook aangetoond door een PR-medewerker van Motorola zelf, die met sleutels een forse kras op het toetsenbord maakte.

Al met al is de Backflip een leuk toestel en kan hij zeker in Amerika een flinke achterban krijgen. De Nederlandse markt zal het toestel waarschijnlijk wat minder makkelijk accepteren, maar ook hier kan het toestel wel wat succes pakken mocht hij naar de Nederlandse markt komen. In hoeverre dat ook gaat gebeuren wist Motorola ons niet te vertellen.

Motorola Backflip live MWC 2010

 

Motorola Backflip live MWC 2010

 

Motorola Backflip live MWC 2010

 

Motorola Backflip live MWC 2010

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters