Eerste ervaring met de Motorola Pro

Deze week maakte Motorola bekend dat de Pro ook naar Europa gaat komen. Het toestel loopt op het Android OS en beschikt over een volledig qwerty-toetsenbord. Onduidelijk is nog of het toestel ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

Motorola Pro MWC

De Motorola Pro is een beetje ondergesneeuwd deze week in al het smartphone geweld. Sinds enige tijd heeft Motorola Mobile geen kantoor meer in Nederland en importeren telco’s zoals T-Mobile toestellen van de fabrikant uit landen als Duitsland en Engeland. Momenteel is dan ook alleen nog de Defy in Nederland beschikbaar terwijl de fabrikant niet stil zit. Deze week maakte Motorola bekend dat de Motorola Pro ook naar Europa komt, behalve Nederland uiteraard.

Het toestel is erg stevig gebouwd en komt degelijk over. Het toetsenbord van de Pro is prettig in gebruik en doet denken aan het BlackBerry-toetsenbord van de Bold 9700. De toetsen zitten misschien wat dicht naast elkaar, maar ze zijn alsnog goed te bereiken en erg priegelen is het niet. Wel voelen de toetsen wat hard aan waardoor je na een tijd typen last kunt krijgen van zere vingers.

Motorola Pro MWC

Het scherm van de Pro is redelijk groot voor de formfactor en goed leesbaar. Wel is het scherm erg vingerafdruk gevoelig waardoor er veel vet achter kan blijven zodra het touchscreen bediend is. De interface is redelijk clean te noemen en het toestel is voldoende vlot. Applicaties worden redelijk snel geladen en het oproepen van verschillende menu’s gaat ook prima.

Motorola heeft relatief weinig aangepast aan het standaard Android menu en aan de standaard homescreens. De Moto Blur interface konden wij dan ook niet terug vinden op de Pro. De algemene bediening van het toestel is prima te noemen, zeker in combinatie met het toetsenbord en het touchscreen. Wat wel een beetje hinderlijk kan zijn, zijn de knoppen onder het scherm voor het Andriod OS. Zodra je namelijk het toetsenbord bedient kun je namelijk per ongeluk de home-knop of terug-knop indrukken tijdens het typen. Het toetsenbord en de menu-knoppen zijn te dicht op elkaar geplaatst en dat is simpelweg niet prettig.

Al met al lijkt de Motorola Pro een leuk toestel dat vooral de zakelijke Android-gebruikers zal aanspreken. De kans blijft echter klein dat het toestel naar Nederland komt omdat Motorola hier niet meer actief is.

Motorola Pro MWC

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters