Eerste ervaring met de Motorola Xoom tablet

De Motorola Xoom tablet komt rond de zomer naar Europa, maar was al te bewonderen in het zilver op het Mobile World Congress. All About Phones voelde de veel geprezen tablet alvast aan de tand in een preview.

Motorola Xoom tablet

De Motorola Xoom-tablet was begin dit jaar in Amerika aangekondigd en was eigenlijk de eerste echte tablet met Android 3.0. De specificaties van de tablet zijn ook erg imposant waardoor de media in de VS er laaiend enthousiast over was. De tablet beschikt namelijk over een Tegra 2-processor en over 32GB intern geheugen. Het scherm is 10-inch groot waardoor de tablet een directe tegenhanger is van de iPad en de tablets van Samsung, LG en binnenkort HTC. Op de beurs in Barcelona wist Motorola ook de zilveren versie voor Europa aan te kondigen die rond de zomer op markt gaat komen. Prijzen voor Europa zijn nog niet bekend gemaakt door de fabrikant en ook laat Motorola niets los of de tablet in Nederland komt.

De tablet zelf heeft een beetje een aparte houvast. Zo zijn de randen van de tablet niet netjes afgewerkt waardoor het enigszins pijn doet als je de tablet in de handen hebt. Daarnaast is er nog meer mis met de bouwkwaliteit van de Xoom. De achterkant van de tablet is opgetrokken uit twee delen; eentje van plastic waarachter de antenne zit, en het andere gedeelte is van aluminium. De twee delen sluiten niet netjes op elkaar aan en lieten zelfs los bij sommige modellen. De bouwkwaliteit van de Xoom was dan ook teleurstellend te noemen, en meerdere modellen op de stand vertoonde dan ook deze gebreken.

De tablet zelf was erg snel in gebruik wat vooral door de processor en de nieuwe software komt. Het scherm was wel vlekgevoelig voor vingers. De interface is die van Android 3.0 zelf en Motorola had nog niet de moeite genomen om daar zelf iets aan toe te voegen. Qua stevigheid van de tablet waren we iets positiever aangezien het grootste gedeelte opgetrokken is uit aluminium. Hierdoor is de tablet overigens wel een stuk zwaarder dan zijn concurrenten.

Al met al is de eerste ervaring met de tablet van Motorola niet bijzonder positief maar de vraag is dan ook hoever de sampels waren die we op de stand tegen waren gekomen. Motorola heeft momenteel geen aanwezigheid meer in Nederland waardoor we niet kunnen navragen of de Xoom ook naar ons land komt.

Motorola Xoom tablet

 

Motorola Xoom tablet

 

Motorola Xoom tablet

 

Motorola Xoom tablet

 

Motorola Xoom tablet

 

Motorola Xoom tablet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

zakkenrollers

Pas op je smartphone: zes trucs van zakkenrollers en wat je er tegen doet lees verder

Groot nieuws: All About Phones gaat verder onder WANT lees verder

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza levert 4x zoveel experience punten op lees verder

Apple Pippin

Dit werd ‘m niet: Pippin, de spelcomputer van Apple (1995) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters