Eerste ervaring met de Parrot AR.Drone

Tijdens een bezoek aan de MediaMarkt kwamen we toevallig in een demo van Parrot’s nieuwste speeltje: de AR.Drone terecht. Een goed moment om deze quadricopter even te proberen dus.

Parrot AR.Drone

Sinds de CES begin dit jaar waar de AR.Drone werd aangekondigd, waren we eigenlijk razendbenieuwd of dit speeltje echt goed zou werken. Helaas was de op afstand bestuurbare quadricopter van Parrot op het Mobile World Congress in Barcelona nergens te bekennen, maar inmiddels ligt hij al in een aantal winkels en zodoende liepen we het intelligente stukje speelgoed toevallig tegen het lijf. De MediaMarkt liet weten de accessoire vanaf volgende week te gaan leveren voor €299,- en gaf ons de mogelijkheid het apparaat even te proberen.

De meest interessante optie van de AR.Drone is een augmented reality-spel genaamd ‘AR.Flying Ace’. Dat maakt het mogelijk het tegen andere Drones op te nemen in een semi-virtueel luchtgevecht op je iPhone, iPad of iPod Touch. Dat kon niet tijdens de presentatie in Mediamarkt, maar even vliegen met de Drone en de besturing ervaren behoorde wel tot de mogelijkheden.

Besturing geschiedt via een aantal knoppen op het scherm van je iPhone en met behulp van de accellerometer. Met een knop aan de rechterkant kun je de hoogte en de richting van het apparaat beïnvloeden en door een knop aan de linkerkant ingedrukt te houden en je iPhone te kantelen, kun je de schotel naar voren, achteren, links of rechts laten vliegen. Via een nood-knop kun je de AR.Drone direct stil zetten mocht er iets mis gaan.

De besturing vereist wat gewenning, maar het valt wel op dat de AR.Drone vele malen makkelijker te besturen is dan een gemiddelde goedkope bestuurbare helikopter of vliegende schotel. Daarnaast wordt de lol natuurlijk vergroot door de augmented reality-games die bij het apparaat horen. Daarvoor zijn aan de voor- en onderkant van de Drone een camera bevestigd, die je dus ook kunt gebruiken om het vliegen te vergemakkelijken of om alles eens uit vogelvluchtperspectief te bekijken.

De Drone heeft een beschermende buitenkant van piepschuim zodat je niet bang hoeft te zijn als het apparaat ergens tegenaan vliegt. Het apparaat kan ook zonder deze body vliegen. Dan ziet hij er een stuk flitsender uit, maar kan het makkelijk gebeuren dat zo één van de rotoren beschadigd raakt. Desondanks zijn we tevreden over de bouw van het apparaat omdat hij met de beschermende body heel wat kan hebben.

Bron: All About Phones

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Apple AR Bril

Krijgt Apple’s AR bril de discutabele iPhone X inham? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters