Eerste ervaring met de Samsung Galaxy Gio en Galaxy Mini

De Samsung Galaxy Mini en Samsung Galaxy Gio zijn twee leden van de Galaxy Family van Samsung en zijn naast de Galaxy Ace, die we pas gereviewd hebben, ook de enige andere leden. We namen een kijkje bij de toestellen in Barcelona.

Samsung Galaxy Mini MWC

De Galaxy Mini is de goedkoopste van de twee en is dan ook de minst geavanceerde. Dat komt op het eerste gezicht vooral naar voren in het scherm, dat gewoon niet zo best is. De telefoon voelt wel prettig aan en het design ziet er ook wel leuk uit, dus daar ligt het probleem in ieder geval niet. De specs van de Galaxy Mini zijn uiteraard wat minder, hoewel je nog steeds gewoon gebruik kunt maken van GPS, Wi-Fi, UMTS en bluetooth.

De telefoon draait op Android Froyo en is qua prestaties aardig. De snelheid had uiteraard wat beter gemogen, maar is voor het segment meer dan voldoende. De interface is gewoon de TouchWiz-interface van Samsung en ook daar is totaal niets mis mee.

Samsung Galaxy Mini MWC

 

Samsung Galaxy Gio MWC

De Galaxy Gio is iets hoger gepositioneerd en is vooral gericht op het design. Gio betekent dan ook juweel en Samsung bestempelt het toestel ook als dusdanig. Een echte modeaccessoire dus. Dat is wat ons betreft redelijk gelukt. Het toestel ziet er niet slecht uit en voelt lekker aan. De achterkant is gemaakt van geribbeld plastic en dat voelt een stuk beter dan het gladde plastic dat Samsung meestal gebruikt.

Ook technisch is er weinig mis met de Galaxy Gio. Het scherm is niet zo groot en daarom komt de HVGA-resolutie prima tot zijn recht. De telefoon reageert verder ook goed en de interface is dezelfde TouchWiz-interface als op de andere Galaxy Family-toestellen, wat betekent dat hij gewoon prima is. Wat ons betreft is de Galaxy Gio dan ook de leukste telefoon uit de familie en door zijn redelijk competitieve prijs is het een prima deal.

Samsung Galaxy Gio MWC

 

Samsung Galaxy Gio MWC

 

Samsung Galaxy Gio MWC

 

Samsung Galaxy Gio MWC

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters