Eerste ervaring met de Samsung Galaxy Note II

Veel mensen zitten al lang uit te kijken naar de nieuwe Galaxy Note II van Samsung. Inmiddels is het toestel tijdens de IFA officieel gemaakt en wij konden er alvast even mee spelen.

De nieuwe Galaxy Note II is een markant toestel; de telefoon is namelijk nog groter geworden dan zijn voorganger dankzij het groter scherm dat de fabrikant in het toestel heeft verwerkt. Daar waar de eerste Note over een 5.3-inch scherm beschikte, is de nieuwe Note II uitgerust met een 5.55-inch scherm. Daarnaast is ook een Super Amoled HD-paneel gebruikt om het toestel verder op te leuken, en dat is zeker een welkome verbetering.

Het scherm van de nieuwe Galaxy Note II is erg goed en zondermeer een van de beste onder de smartphones. Ondanks dat de scherm van Samsung erg helder zijn en de kleuren wat fel zijn, is het scherm erg scherp en zijn de kleuren gewoon goed te noemen zonder dat je je stoort aan de felheid ervan. Het scherm zelf is uiteraard bijzonder groot en de kans is dat mensen met hun duim niet het hele scherm zullen kunnen bedienen.

Samsung heeft hier iets slims op gevonden door allereerst een optie toe te voegen waarbij je kunt kiezen of je linkshandig of rechtshandig bent. Als je dit instelt dan wordt het toetsenbord dat af en toe omhoog komt links of rechts uitgelijnd in het scherm. Hierdoor kun je alsnog gemakkelijk met je duim het toestel bedienen en dus typen. Verder worden sommige menu-items dan ook netjes uitgelijnd aan de kant van het scherm zodat het geheel een stuk werkbaarder wordt. Een andere leuke toevoeging is de optie om het toestel het weer en de tijd te laten zien in de standby zodra je je hand boven de telefoon houdt. Hij licht dan even aan de bovenkant op en laat zien hoe laat het is.

Samsung Galaxy Note II hands-on

 

Samsung Galaxy Note II hands-on

 

Samsung Galaxy Note II hands-on

 

Samsung Galaxy Note II hands-on

 

Ook op de prestaties valt weinig af te dingen met de nieuwe Galaxy Note II. De op 1.6GHz geklokte Exynos 4412 quadcore-processor doet zijn werk uitstekend en dit in combinatie met de 2GB aan ram zorgt voor zeer goede prestaties. Het toestel voelt erg snel aan, applicaties openen snel open en ook het aan en uitzetten van het toestel gebeurt in een paar tientallen seconden.

De prestaties van het toestel zijn goed te zien als je bijvoorbeeld de video-speler erbij pakt. Terwijl een video aan het afspelen is kun je ondertussen scrollen in de video en wordt ook live frame voor frame het moment weergegeven in een thumbnail die je selecteert. Een andere optie is om de video te verkleinen en bovenop een andere app weer te geven. Dit werkt moeiteloos en ook het verkleinen en vergroten van dit scherm gaat zonder ook maar een hickup.

Qua bouw is de Galaxy Note II geen hoogvlieger; hij is exact het zelfde gebouwd als de Galaxy S III. Het zelfde plastic van zijn kleinere broertje zien we dus terug op dit toestel en ook het zilveren plastic randje is hier weer aanwezig. Desondanks voelt de telefoon wel erg dun aan en solide en zullen er weinig mensen zijn die over dit punt zullen vallen.

Al met al is de nieuwe Galaxy Note II een zeer interessant toestel dat zeker de moeite waard is om rekening mee te houden. Je krijgt de beste specificaties van dit moment in een smartphone met het grootste en misschien wel het mooiste scherm erbij. De adviesprijs is wel wat hoog, 699 euro, maar de kans is groot dat de toestel tijdens de release voor 599 euro te verkrijgen zal zijn en dat is meer dan redelijk. Onze video hands-on van dit toestel kun je hier bekijken.

Samsung Galaxy Note II hands-on

 

Samsung Galaxy Note II hands-on

 

Samsung Galaxy Note II hands-on

 

Samsung Galaxy Note II hands-on

 

Samsung Galaxy Note II hands-on

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters