Eerste ervaring met de Samsung Galaxy S II

Gisteravond heeft Samsung de Galaxy S II officieel aan het publiek voorgesteld. Het toestel kenmerkt zich met een razend snelle dualcore processor en 4,3″ Super AMOLED Plus scherm. In deze eerste hands-on kijken we naar de nieuwe Galaxy S II die de populaire Galaxy S moet opvolgen.

Samsung Galaxy S 2

De Galaxy S II moet de populaire Galaxy S opvolgen welke meer dan tien miljoen keer is verkocht wereldwijd. Om dit te bereiken heeft Samsung de specificaties weer flink opgeschroefd. Het toestel is uitgerust met een eigen dualcore processor van Samsung waarbij beide cores draaien op 1 GHz. Bij het proberen van het toestel is de snelheid goed merkbaar, zoals ook terug te zien is in het onderstaande filmpje. Vrijwel alles opent direct en het schakelen tussen programma’s gaat zonder vertraging. De processor is ook in staat om video’s op te nemen in 1080p met 30fps.

Het toestel is verder uitgerust met HSPA+ wat internet snelheden tot 21 Mbps mogelijk maakt. In hoeverre Nederlandse providers dat gaan ondersteunen is niet bekend, maar de dataoverdracht snelheid klinkt indrukwekkend. Naast het snelle mobiele internet kan het toestel ook overweg met Wi-Fi N-netwerk op zowel de 2,4 als 5Ghz frequentie. Tenslotte is bluetooth 3.0 aanwezig. Verdere interne specificaties zijn hier te vinden van de S2.

Samsung Galaxy S 2

 

Samsung Galaxy S 2

 

Samsung Galaxy S 2

 

Samsung Galaxy S 2

 

Samsung Galaxy S 2

 

Samsung Galaxy S 2

 

Bij het vastpakken van het toestel valt direct op dat het toestel heel dun is. Met een dikte van 8,49 millimeter is de Galaxy S II de dunste smartphone die op moment bestaat. Ook het gewicht valt op, het toestel is heel erg licht. Het voelt lichter aan dan de Galaxy S ondanks het grote scherm en de zware 1650 mAh accu. Het toestel is mooi afgewerkt en voelt degelijk aan. Een minpuntje is dat de gehele behuizing van plastic is en daardoor wat goedkoop aanvoelt.

Bij het aanzetten van het toestel komt een ware kleurrijke lichtexplosie uit het 4,3″ SUPER AMOLED Plus scherm. De helderheid is schitterend en de kleuren zien er levendig uit. Volgens Samsung zou het scherm achttien procent minder energie vragen dan de vorige generatie schermen en betere kleuren en leesbaar geven. Wij waren in ieder geval erg onder de indruk van het scherm. Door het 4,3″ scherm is het toestel wel erg breed (66,1mm) en lang (125,3mm). Voor sommige mensen zal het toestel mogelijk te groot zijn om fijn in de broek kwijt te kunnen.

Samsung Galaxy S 2

 

Samsung Galaxy S 2

 

Samsung Galaxy S 2

 

Samsung Galaxy S 2

 

Samsung Galaxy S 2

 

Samsung Galaxy S 2

 

Samsung Galaxy S 2

 

De Samsung Galaxy S heeft een vernieuwde TouchWiz 4.0-interface die erg gelikt uit ziet. De software werkt snel en heeft een paar mooie 3D-effecten die erg soepel lopen. Al met al loopt de software erg snel en worden applicaties en menu’s nagenoeg gelijk opgeworpen door het toestel. Samsung heeft ook de indeling van het home-screen aangepast waardoor er nu een soort Windows Phone-tegels op het scherm geplaatst kunnen worden. Deze kleine widgets laten sociale netwerken zien, agenda en een tal van ander informatie.

De software van de S2 is Android 2.3 en in combinatie met de dual-core wordt alles vlekkeloos opgeworpen. Ook het toevoegen van widgets is opnieuw vormgegeven en Samsung heeft daarnaast een viertal hubs voor content. Zo is er de readers hub, music hub, games hub en de social media hub die Twitter, LinkedIn en Facebook aggregeert.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters