Eerste ervaring met de Samsung Wave 578

Eén van de twee aankondigingen van Samsung wat smartphones betreft was deze week de Samsung Wave 578. Het toestel is uitgerust met een NFC-lezer en heeft een enigszins apart design.

Samsung Wave 578 MWC

Het unieke punt van de Wave 578 is dat hij een NFC-lezer heeft, iets dat overigens snel niet meer uniek zal zijn. Maar nu is het nog de goedkoopste telefoon met zo’n lezer en die heeft een aantal leuke toepassingen zoals T-Mobile ons liet zien (zie filmpje). Dat is helaas wel de enige spannende functie van de Wave 578. Verder is het een vrij standaard mid-range-telefoon.

De snelheid van de telefoon is helaas niet om erg blij van te worden. De telefoon werkt tijdens het browsen van menu’s al traag, en het gebruik van applicaties gaat helemaal erg langzaam. Zelfs de NFC-app, die toch relatief simpel is, heeft de nodige tijd nodig om een tag te scannen. De snelheid is dan ook meteen een flink minpunt van de Wave 578.

De interface is precies zoals we die kennen. De TouchWiz-interface is handig in gebruik over het algemeen. Wel is het zo dat de beperkte snelheid van de telefoon ook de gebruiksvriendelijkheid van de interface wat aantast, bijvoorbeeld als je een widget wilt verplaatsen.

Zo op het eerste gezicht is de Wave 578 dan ook niet echt een prettige telefoon. Hij voelt gewoon te traag aan en komt daarmee niet mee met de andere midrange-toestellen die op de markt zullen komen de komende tijd. Alleen als je graag een telefoon met NFC-lezer wilt hebben dan is de Wave 578 wellicht een goede keuze.

Samsung Wave 578 MWC

 

Samsung Wave 578 MWC

 

Samsung Wave 578 MWC

 

Samsung Wave 578 MWC

 

Samsung Wave 578 MWC

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

zakkenrollers

Pas op je smartphone: zes trucs van zakkenrollers en wat je er tegen doet lees verder

Groot nieuws: All About Phones gaat verder onder WANT lees verder

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza levert 4x zoveel experience punten op lees verder

Apple Pippin

Dit werd ‘m niet: Pippin, de spelcomputer van Apple (1995) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters