Eerste ervaring met de Samsung Wave 578

Eén van de twee aankondigingen van Samsung wat smartphones betreft was deze week de Samsung Wave 578. Het toestel is uitgerust met een NFC-lezer en heeft een enigszins apart design.

Samsung Wave 578 MWC

Het unieke punt van de Wave 578 is dat hij een NFC-lezer heeft, iets dat overigens snel niet meer uniek zal zijn. Maar nu is het nog de goedkoopste telefoon met zo’n lezer en die heeft een aantal leuke toepassingen zoals T-Mobile ons liet zien (zie filmpje). Dat is helaas wel de enige spannende functie van de Wave 578. Verder is het een vrij standaard mid-range-telefoon.

De snelheid van de telefoon is helaas niet om erg blij van te worden. De telefoon werkt tijdens het browsen van menu’s al traag, en het gebruik van applicaties gaat helemaal erg langzaam. Zelfs de NFC-app, die toch relatief simpel is, heeft de nodige tijd nodig om een tag te scannen. De snelheid is dan ook meteen een flink minpunt van de Wave 578.

De interface is precies zoals we die kennen. De TouchWiz-interface is handig in gebruik over het algemeen. Wel is het zo dat de beperkte snelheid van de telefoon ook de gebruiksvriendelijkheid van de interface wat aantast, bijvoorbeeld als je een widget wilt verplaatsen.

Zo op het eerste gezicht is de Wave 578 dan ook niet echt een prettige telefoon. Hij voelt gewoon te traag aan en komt daarmee niet mee met de andere midrange-toestellen die op de markt zullen komen de komende tijd. Alleen als je graag een telefoon met NFC-lezer wilt hebben dan is de Wave 578 wellicht een goede keuze.

Samsung Wave 578 MWC

 

Samsung Wave 578 MWC

 

Samsung Wave 578 MWC

 

Samsung Wave 578 MWC

 

Samsung Wave 578 MWC

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters