Eerste ervaring met de Sony Ericsson Xperia Neo en Xperia Pro

De Sony Ericsson Xperia Neo en Xperia Pro zijn de opvolgers van de Vivaz en de Vivaz Pro, maar dan met Android. All About Phones neemt beide toestellen alvast onder de loep.

Sony Ericsson Xperia pro

De Sony Ericsson Xperia Neo is nog maar een paar minuten officieel maar was voor de wereld geen onbekende. Het toestel stond eerder bekend als de Sony Ericsson Hallon, de naam waaronder hij ontwikkeld is, en is de directe opvolger van de Vivaz. De neo beschikt zoals gezegd over het Android 2.3 OS en is daarnaast voorzien van een 1GHz-processor. De smartphone heeft nog steeds het zelfde uiterlijk als zijn voorganger, ondanks dat de Neo een klein kinnetje erbij heeft gekregen.

De Xperia Neo heeft een 8-megapixelcamera en daarnaast voldoende technologie mee gekregen van Sony om zo prima mee te kunnen komen met de concurrentie. Het toestel zelf is opgetrokken uit plastic maar de kwaliteit hiervan is degelijk te noemen. Ook de Xperia Arc heeft het zelfde plastic mee gekregen, maar dit voelt niet breekbaar aan. Wel is het glimmend plastic, iets wat bij de Xperia X10 niet het geval was, waardoor het makkelijker vingerafdrukken blijven zitten. De algemene bouw van de Xperia Neo is goed te noemen en ook de stevigheid voelt solide aan waardoor het toestel een normale val van niet al te hoog zou moeten overleven.

De interface van de Xperia Neo is identiek aan die van de Arc. Het menu is aangepast door de producent waardoor het geheel overzichtelijker is. Ook op de stand-by is een widget van Timescape te zien waarbij alle persoonlijke informatie geaggregeerd wordt. Het toestel voelt snel in gebruik, wat onder andere toe te schrijven valt aan het Android 2.3 OS. Zo worden alle applicaties snel opgeworpen en gevraagde webpagina’s snel geladen door het toestel.

Al met al is de Xperia Neo een erg interessante telefoon die met een juist prijskaartje het zeker goed kan gaan doen. Deze smartphone zal eind maart beschikbaar zijn in Nederland.

Sony Ericsson Xperia pro

 

Sony Ericsson Xperia pro

 

Sony Ericsson Xperia pro

 

Sony Ericsson Xperia pro

 

Sony Ericsson Xperia pro

 

Sony Ericsson Xperia pro

 

Sony Ericsson Xperia pro

De Xperia Pro is ook een vernieuwd model, deze keer van de Vivaz Pro van Sony Ericsson. Het toestel is eigenlijk identiek aan de Xperia Neo, maar heeft als het grootste verschil dat een toetsenbord onder zit. Het toetsenbord van de Xperia Pro is ontleend aan die van de X10 Mini Pro en voelt dan ook het zelfde. Wel zijn de toetsen groter geworden en is er meer ruimte voor de vingers tussen de toetsen. Het schuifmechanisme is ook vernieuwd en is bijna identiek aan die van de Xperia Play. Dit zorgt voor de nodige stevigheid bij het toestel.

Net als de Neo, is de Xperia Pro erg snel en heeft hij een iets aangepaste interface boven Android 2.3. Dat werkt allemaal lekker en het menu is wat overzichtelijker dan het standaard Android-menu.

Sony Ericsson Xperia pro

 

Sony Ericsson Xperia pro

 

Sony Ericsson Xperia pro

 

Sony Ericsson Xperia pro

 

Sony Ericsson Xperia pro

 

Sony Ericsson Xperia pro

 

Sony Ericsson Xperia pro

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters