Eerste ervaring met de Sony Ericsson Xperia Play

De Sony Ericsson Xperia Play is de eerste smartphone met de PlayStation Suite van Sony. Het toestel beschikt tevens over een gamepad en joysticks om zo PlayStation 1-games te kunnen spelen.

Sony Ericsson Xperia Play

De Xperia Play zat er al een tijdje aan te komen en sinds de bekendmaking van Sony Ericsson tijdens de Superbowl en haar persconferentie op het Mobile World Congress, lijkt de producent weer helemaal mee te doen in het Android-segment. De Xperia Play is zowel een smartphone als een game-telefoon en dat is uiteraard af te leiden aan de nieuwe software van Sony en aan de gamepad die onder het toestel vandaan schuift.

De Xperia Play is allereerst snel in gebruik. De Android 2.3 versie is wederom licht aangepast door de producent en deze keer is een PlayStation Suite-widget op het homescreen terug te vinden en de Timescape-widget. Ook het menu van het toestel is door de producent opnieuw vormgegeven en ziet er het zelfde uit als die van de Xperia Arc. De software voelt erg snel aan in het gebruik, ondanks dat de software nog niet definitief was. Dit komt hoogstwaarschijnlijk door het nieuwe Android OS en een aantal optimalisaties van de producent, de Xperia Arc had eveneens de zelfde snelheid tijdens het gebruik.

De hardware van het toestel is erg goed doordacht te noemen. Zo zitten er aan de zijkant van het toestel de extra PSP-knoppen die gemakkelijk te bedienen zijn als het toestel uitgeschoven is. Tijdens het spelen van een spel kun je goed bij alle game-knoppen en is de ervaring nagenoeg identiek aan die van de PSP, wel draaien sommige games net iets minder soepel. De gamepad zelf schuift stevig uit onder het toestel vandaan, Sony Ericsson heeft hier een nieuw systeem voor ontworpen waardoor alles in uitgeschoven stand stevig aanvoelt. Alle toetsen op het gamepad zijn erg goed te bedienen en makkelijk te bereiken met de vingers. Ook het toestel zelf ligt prettig in de handen en voelt als een echte game-telefoon aan.

Het scherm van de Xperia Play is identiek aan die van de Arc en ook hierin zit de Sony-technologie in verwerkt, genaamd Sony Bravia Mobile Engine. Het scherm is helder, kleuren zijn levendig en ook op input van een vinger reageert het toestel snel en soepel. Ook tijdens het gamen worden alle beelden zeer vlot weergegeven dankzij de Adreno 205 GPU. Tijdens het gamen heb je erg veel plezier in datgene wat je doet, dit aangezien het hele toestel afgestemd is op het spelen van spelletjes. De controles werken prima met de games en elke knop, ook de optische, heeft een eigen functionaliteit in elke game en dat is erg leuk.

De Xperia Play heeft ons meer dan goed bevallen en vooral het gamen steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit dankzij de dedicated controles. Mits Sony en Sony Ericsson voldoende content naar de Xperia Play kan brengen in de vorm van leuke en interessante games, dan zal menig gamer zowel een telefoon als smartphone prima kunnen combineren met dit toestel.

Sony Ericsson Xperia Play

 

Sony Ericsson Xperia Play

 

Sony Ericsson Xperia Play

 

Sony Ericsson Xperia Play

 

Sony Ericsson Xperia Play

 

Sony Ericsson Xperia Play

 

Sony Ericsson Xperia Play

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters