Eerste ervaring met de Toshiba TG02 en de K01

Toshiba wist tijdens het Mobile World Congress in Barcelona twee nieuwe Windows Mobile-telefoons te lanceren. De Toshiba TG02 en de K01 zijn beide voorzien van Windows Mobile 6.5.3 en klaar voor Windows Phone 7.

Toshiba TG02 en de K01

Toshiba, een producent die niet actief is Nederland met haar mobieltjes, heeft weer van zich laten horen met twee nieuwe smartphones. Wat opvalt is dat Toshiba nog heilig gelooft in het huidige OS van Microsoft en nog geen overstap heeft durven maken naar Android, Symbian of iets anders. De twee nieuwe telefoons zijn dan ook beide voorzien van Windows Mobile 6.5.3. De hardware is alwel gereed voor Windows Phone 7 Series. Toshiba wou hier nog geen uitspraak over doen, net als HTC uiteraard, maar het lijkt erop dat als je een ROM van Windows Phones 7 in je handen krijgt dat je het op de TG02 kan zetten.

De eerste telefoon die we bespreken is de TGO2. Dit toestel is de opvolger van de TG01 en dit toestel is bekend geworden doordat het de eerste smartphone was met de Qualcomm-processor erin. Inmiddels zijn we bij de TG02 aangekomen en daarbij is de processor van zijn voorganger niet aangepast. Wel is het scherm iets helderder geworden maar niet groter. Dat geldt ook voor het formaat van het toestel dat nog steeds even groot is gebleven als zijn voorganger. Wel is de vorm wat scherper en gladder waardoor de TG02 er een stuk beter uit ziet dan zijn voorganger en beter aanvoelt. Het toestel is afgewerkt met een hardplastic achterkant die een coating heeft gekregen, hierdoor voelt het toestel alsof het een RVS achtergrond heeft. Het toestel voelt nog steeds erg snel aan en de knoppen eronder zijn prima bedienbaar. Qua uiterlijk een goede vooruitgang maar qua specificaties is er weinig nieuws onder de zon.

Een nieuwkomer in de Toshiba-telefoonlijn is de K01. Dit toestel was al eerer uitgelekt maar nu officieel bekend gemaakt. Jammer genoeg mocht de telefoon niet aan waardoor we geen handson ervaringen kunnen geven – onduidelijk is nog waarom. Geruchten gaan dat het toestel op Windows Phones 7 Series zal gaan lopen zodra hij later dit jaar in de schappen ligt, maar Microsoft heeft nog niets gemeld over de Qwerty-formfactor ondersteuning in het nieuwe OS waardoor Toshiba hem nog niet aan zou mogen zetten. De telefoon zelf is opvallend plat – slechts een fractie dikker dan de K01 en het verschil tussen de twee is nauwelijks merkbaar. Ook deze telefoon is netjes gestroomlijnd en ligt lekker in de hand. Hij is even groot als zijn nieuwe broertje, nog steeds een redelijk fors toestel, maar desalniettemin goed bewerkbaar. Eveneens was het toetsenbord lekker om mee te typen, er zit genoeg ruimte tussen de toetsen en de toetsen komen goed omhoog uit het tobo.

Al met al vielen beide telefoons bij ons in de smaak en het is zonde dat Toshiba Nederland nog steeds niet van plan is ze naar ons land te brengen.

Toshiba TG02

 

Toshiba TG02

 

Toshiba TG02

 

Toshiba TG02

 

Toshiba TG02 en de K01

 

Toshiba TG02 en de K01

 

Toshiba K01

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters