Eerste ervaring met Dell Venue

Bij Dell hadden ze naast de eerder al besproken Venue Pro ook de gewone Venue op de stand bij het Mobile World Congress liggen. Dit toestel is qua design bijna identiek, het enige wat ontbreekt is het fysieke toetsenbord.

Dell Venue MWC

Je zou verwachten dat net als bij de Venue Pro ook bij de Venue Windows Phone 7 als besturingssysteem gekozen was. Dell heeft er echter voor gekozen om op de gewone Venue uit te rusten met Android 2.2, een op dit moment al wat oudere Android versie. We moeten echter niet vergeten dat het toestel al wat langer op de markt is in Azië. Op het toestel heeft Dell natuurlijk nog wel een eigen interface toegevoegd. Deze interface werkt goed. Er kunnen op verschillende manieren widgets op het bureaublad worden weergegeven en applicaties kunnen worden ingedeeld in verschillende submenu’s waardoor ze goed en overzichtelijk te rangschikken zijn.

Het toestel doet in veel andere aspecten precies wat je van een Android telefoon met Froyo mag verwachten. Het besturingssysteem loopt soepel door de 1 GHz Qualcomm Snapdragon QSD8250-processor. Dell heeft zich speciaal gericht op browsen en dit lukt dan ook aardig met een redelijk goede browser en een mooi WVGA amoled-scherm.

Wat wel erg opvallend is aan het toestel is het futuristische design. Het toestel is erg gewaagd om te zien en viel daarom bij ons erg goed in de smaak. Het is geen dertien in een dozijn toestel, maar echt een opvallend exemplaar. Als je er uit wilt springen dan zou dit echt een goede keuze zijn. Helaas moeten wij voorlopig zou blijven zeggen. De mensen van Dell konden ons namelijk nog niet zeker vertellen of het toestel wel naar Nederland zou komen en dus zeker niet wanneer. Wel kregen we te horen dat de telefoon op den duur in ieder geval naar Europa zal komen.

Dell Venue MWC

 

Dell Venue MWC

 

Dell Venue MWC

 

Dell Venue MWC

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters