Eerste ervaring met het Samsung Monte-trio

Samsung heeft afgelopen weken drie nieuwe telefoons in dezelfde lijn aangekondigd, namelijk de Samsung Monte, Monte Bar en Monte Slide. Op het MWC konden we met deze drie toestellen spelen en hier brengen we onze eerste ervaringen.

Samsung Monte S5620

Ruim een week geleden kondigde Samsung de Monte aan en afgelopen zondag volgden de Monte Bar en Monte Slide. Het hele Monte-trio betekent aardig wat voor Samsung en vooral de touch-variant begint nu al een grote hit te worden als we Samsung mogen geloven. Het is dan ook niet vreemd dat Samsung de toestellen prominent aanwezig heeft hier op de beurs en dus konden we er even rustig mee spelen.

Allereerst hadden we de Samsung Monte, ook wel S5620, die een soort opvolger van de Star moet worden. Het toestel voelt goed aan en is qua formaat prima. Daarnaast zien we dat ook Samsung haar toestellen wat naar de hand gaat vormen, zoals we dat ook al bij Sony Ericsson zagen met de zogenaamde ‘Human Curvature’. Dit pakt in de Monte goed uit, het toestel ligt lekker in de hand en Samsung probeert eindelijk weer eens in een mainstream-toestel haar design wat te vernieuwen. De interface van de Monte is aangepast ten opzichte van de oudere TouchWiz-toestellen, maar loopt nog wel wat achter op de nieuwe TouchWiz 3.0-interface. De widgets zien er wat strakker en moderner uit, de widgetbalk is verplaatst en er is ook het één en ander veranderd in de menu’s. De software werkt nog steeds niet heel snel, maar is wel vergelijkbaar met de huidige Samsung-telefoons en voor de gemiddelde consument dus snel genoeg.

De specificaties van de Monte liegen er niet om met bijvoorbeeld GPS, WiFi en UMTS, in combinatie met alle multimedia-features die je nodig hebt zoals een 3.5mm-jackplug, een FM radio en een 3.2-megapixelcamera. Als het toestel de juiste prijs meekrijgt kan het zeker een hit worden voor het bedrijf.

Samsung Monte S5620

 

Samsung Monte S5620

 

Samsung Monte S5620

 

Samsung Monte S5620

 

De Samsung Monte Bar, bekend onder de productcode C3200, is de middelste in de lijn van Monte-toestellen en is een redelijk toestel voor de prijscategorie waar hij in valt. Ook hier geldt dat het toestel lekker in de hand ligt vanwege zijn ronde vormen, maar de Monte Bar voelt helaas wel wat goedkoper aan dan de gewone Monte. De interface is eigenlijk niet veel meer veranderd sinds de touchscreentelefoon zijn intrede deed en werkt nog steeds met een simpel rastermenu. Wat wel nieuw is, is een soort actief standby-scherm wat we ook kennen van Nokia’s S40-platform. Hier kun je bijvoorbeeld direct de muziekspeler bedienen en er is een balk met snelkoppelingen naar social-networking-services aanwezig. Dankzij het simpele menu werkt de telefoon lekker snel en voor de instapmarkt is het een leuk toestel, ook dankzij de social-networking-integratie.

Samsung Monte Bar MWC

 

Samsung Monte Bar MWC

 

Samsung Monte Bar MWC

 

Samsung Monte Bar MWC

 

Het laatste en meteen goedkoopste toestel is de Samsung C2550 Monte Slide, een low-end slider. Het toestel is qua features niet heel erg verschillend van de Monte Bar en is dan ook gewoon een simpele telefoon. Wat echter wel flink gedowngrade is, is de interface en het scherm. Het scherm moet het doen met een lagere resolutie, wat goed te zien is en niet de meest hedendaagse indruk maakt. De interface moet het daarnaast doen zonder het actieve standby-scherm en is daarom nog een stuk basaler. De telefoon werkt net als de Monte Bar snel en ook in deze telefoon van Samsung is een prettige curve verwerkt die hem een goede grip geeft in de hand. Het toestel voelt wel erg goedkoop aan en is een ware vingerafdrukmagneet.

Samsung Monte Slide MWC 2010

 

Samsung Monte Slide MWC 2010

 

Samsung Monte Slide MWC 2010

 

Samsung Monte Slide MWC 2010

 

Samsung Monte-muur stand MWC 2010

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters