Eerste ervaring met HTC Desire S

Vanochtend kondigde HTC de Desire S aan. Deze nieuwe telefoon is zoals de naam al doet vermoeden het snellere broertje van de Desire. Wij hebben inmiddels op het Mobile World Congress de kans gehad om het toestel in ons handen te nemen en er eens goed naar te kijken. Hieronder zijn onze ervaringen te vinden.

HTC Desire S

In vele opzichten is de Desire S gelijk aan de oudere Desire die inmiddels in vele Nederlandse broekzakken te vinden is. Zo zijn bijvoorbeeld de grootte van het scherm en het toestel nauwelijks veranderd. Wel heeft HTC besloten een aantal dingen aan te passen. Zo heeft de Desire S een aluminium body gekregen die uit een stuk bestaat zoals we eerder bij HTC Legend hebben gezien. Dit zorgt ervoor dat het toestel robuust aanvoelt en ook dat het een iets strakkere uitstraling heeft dan de voorgaande Desire.

Het SLCD-scherm van de Desire S heeft een goede helderheid en WVGA resolutie. Hierdoor ziet de weergave van alle content er goed uit. Ook heeft de Desire S een Adreno 205 gpu waardoor de grafische processen voor zover wij het konden zien snel en soepel worden weergegeven. Ook de Qualcomm 1 GHz MSM8255 is een redelijke processen waardoor de menustructuur vloeiend te doorlopen is.

HTC Desire S

 

HTC Desire S

 

HTC heeft ook een aantal aanpassingen gedaan aan de interface waardoor wij het gevoel kregen dat de bediening soms net wat sneller ging. Zo hebben zij er bijvoorbeeld voor gekozen om de menustructuur aan te passen met de toevoeging van de meest gebruikte en de meest recent gebruikte programma’s waarmee een soort voorkeursmappen ontstaan.

Verder is het toestel voorzien van twee microfoons wat de geluidskwaliteit ten goede moet komen, dit hebben wij helaas nog niet kunnen testen. Het toestel zal gaan draaien op Android 2.3 met daaroverheen het bekende HTC Sense. Het zal voorzien zijn van wireless-N ontvanger en heeft Bluetooth 3.0. Als laatst zou ook de accu langer mee moeten gaan omdat deze vergroot is naar 1450 mAh.

Al met al voelt de Desire S aan als een degelijk toestel. Wat wel opvallend is, is de keuze voor HTC om in het toestel een processor te plaatsen met een enkele kern terwijl we dit bij concurrenten bijna niet meer zien. Ook zijn alle andere genoemde veranderingen in onze ogen niet zo groot. De Desire S is een degelijk toestel wat best wel wat klanten zal vinden, maar niet erg vernieuwend. De Desire S zal rond mei in de winkels komen in Nederland. Het toestel moet 469 euro gaan kosten.

HTC Desire S

 

HTC Desire S

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters