Eerste ervaring met Opera Mini voor de iPhone

Opera Software zal binnenkort haar eigen browser voor de iPhone bij Apple submitten, maar laat het ding nu al zien op het Mobile World Congress. Wij konden alvast met de software spelen, hoewel de kans klein is dat hij in de huidige vorm door Apple wordt goedgekeurd.

Opera Mini iPhone

Dat Opera al een tijdje bezig is met een browser voor de iPhone, was iedereen wel duidelijk. Dat daar in 2008 al flink wat oproer om was is voor frequente lezers van AAP misschien ook niet nieuw. Toch wil Opera het opnieuw proberen met een browser waar ze momenteel nog hard mee bezig zijn, die binnenkort weer bij Apple aangeboden gaat worden. Feit is wel dat ze een eigen interface gebruiken en zich niet aan de standaarden houden die Apple in zijn Human Interface Guidelines heeft gesteld, waardoor de kans groot is dat Apple de app opnieuw niet gaat goedkeuren, maar ze stellen de software in ieder geval wel voor aan bezoekers van het Mobile World Congress, waaronder ons. Hieronder dan ook kort onze eerste ervaringen met de software echter zonder foto’s aangezien de ontwikkelaar dat niet toestond.

De speerpunten van Opera met de browser zijn vooral de snelheid en de interface, die trouwens gelijk is als bij de nieuwe Opera Mini 5 voor java, Symbian en Windows Phone. De browser is inderdaad erg snel en laadt pagina’s een stuk sneller dan Safari, waarbij opgemerkt moet worden dat de data ge-pre-load wordt via servers van Opera. Daarnaast gaat het navigeren lekker en vallen vooral de mooie animaties op. De interface is simpel en makkelijk in gebruik, met als groot voordeel de makkelijke tabblad-navigatie. Die gelijke interface is trouwens wel meteen het probleem waarop de app waarschijnlijk afgeketst gaat worden door Apple.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters