Eerste ervaring met Samsung S8500 Wave

De Samsung Wave lijkt hét toestel van het Mobile World Congress te zijn tot nu toe en is letterlijk overal aanwezig. Dat vraagt natuurlijk om nadere inspectie en we hebben het toestel dan ook flink onder handen genomen. Onze eerste ervaringen vind je hier.

Stand Samsung MWC

Dat Samsung haar eerste Bada-telefoon zou aankondigen deze week was wel duidelijk, en toen dat gebeurde in de vorm van de Wave was dat niet zo’n verrassing. Het toestel lijkt het Mobile World Congress wel zo’n beetje te overheersen, overal is hij aanwezig. Dat vraagt natuurlijk ook om onze aandacht en tijdens onze ontbijt-sessie met Samsung waar we eerder al iets over schreven kregen we even tijd om met de telefoon te spelen, waarna we later alle ins en outs over het toestel te horen kregen bij de stand van Samsung. Het toestel is helaas nog niet heel snel te noemen, maar wat grafisch met de telefoon mogelijk is, is geweldig te noemen.

Nu al zijn er een aantal grafisch erg indrukwekkende applicaties voor Bada beschikbaar die dankzij de snelle 1GHz-processor van de S8500 en het super-Amoled-scherm van de telefoon prima tot hun recht komen. Hoewel super-Amoled in principe alleen maar slaat op integratie van de touch-sensoren, heeft Samsung ons verzekerd dat de schermen ook beter bestand zijn tegen zonlicht en daarnaast ziet het er ook echt beter uit, zoals we op de foto hieronder hebben proberen te illustreren.

Amoled (midden) vs Super-Amoled (rechts) 

Het Bada-OS van de telefoon werkt lekker, hoewel je zonder al te diep te graven vooral te maken hebt met de TouchWiz 3.0-interface die ook naar andere systemen geport is en Bada dus niet heel erg duidelijk aanwezig is. Één van de bijzonderheden van het systeem is dat het zowel met Java werkt als een eigen SDK heeft die onder andere werkt met OpenGL en C++. Omdat het systeem naar verwachting veel geadopteerd gaat worden zal er volgens Samsung ook een oceaan aan applicaties vrijkomen waardoor de Wave extra aantrekkelijk wordt.

De telefoon ligt lekker in de hand, hoewel hij een beetje dunnetjes aanvoelt. De gebruikte materialen zijn echter top en de telefoon heeft dan ook zeker geen goedkope feeling. Het touchscreen van het toestel is lekker gevoelig en goed in gebruik. Afgezien van het feit dat de huidige proto’s nog een tikje traag zijn, is de Wave dan ook een plezier om te gebruiken.

Samsung Wave hoofdmenu

 

Samsung Wave linker zijkant

 

Samsung Wave rechter zijkant

 

Samsung Wave onderkant

 

Samsung Wave voorkant

 

Samsung Wave achterkant

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters