Eerste ervaring met Samsung Tab 10.1

Naast de aankondiging van de Samsung Galaxy S II presenteerde Samsung gister ook de Samsung Galaxy Tab 10.1. De Tab 10.1 is het grotere broertje van de bestaande Galaxy Tab met een scherm diagonaal van 10,1-inch. In deze hands-on kijken we naar onze eerste ervaringen met de nieuwe tablet van Samsung.

Samsung Galaxy Tab 10.1

Wat direct opvalt aan de Galaxy Tab 10.1 is het grote scherm waarbij de voorkant veel wegheeft van de iPad. De zijkanten hebben een wat zilver grijze tint en de achterkant is gemaakt van zwart plastic wat ruw aanvoelt. Door de ruwe achterkant dat bijna als leer aanvoelt licht de Tab 10.1 stevig in de hand. De Tab voelt lichter aan als de iPad ondanks de enorme 6860 mAh accu.

De nieuwe tablet draait op Android 3.0 Honeycomb. De interface hiervan ziet er erg gelikt uit met mooie 3D animaties op de beginschermen. Net als de Galaxy S II is de Tab 10.1 uitgerust met Samsung’s nieuwste dualcore processor welke de tablet van de benodige rekenkracht voorziet. De Tab 10.1 heeft een schermresolutie van 1280 bij 800 pixels wat voor scherpere beelden als op de iPad kan zorgen. De resolutie is prima instaat om 720p optimaal weer te geven, maar ook webpagina’s te laten zien.

De algemene bouw van het toestel is goed te noemen. Alle randen zijn netjes van geborsteld metaal en de achterkant is gemaakt van antislip plastic. Het plastic is zo vormgegeven dat het kleine randjes heeft waar omheen de handen gemakkelijk zich kunnen vormen. De tablet is dan ook erg licht en zit daardoor prima in de handen. Ook het scherm is mooi helder en weergeeft alle kleuren zoals het hoort. Het scherm trekt nog wel veel vette vingers aan terwijl de achterkant van de tablet dat weer niet doet.

Samsung Galaxy Tab 10.1

 

Samsung Galaxy Tab 10.1

 

Samsung Galaxy Tab 10.1

 

Samsung Galaxy Tab 10.1

 

Samsung Galaxy Tab 10.1

 

Samsung Galaxy Tab 10.1

 

Opvallend is dat Samsung haar logo prominent aan de achterkant van het toestel heeft geplaatst wat de device een meer premium look geeft. De tablet zal uitgerust worden met 16GB, 32GB of 64GB en begin juni op de markt gaan verschijnen. Prijzen heeft de fabrikant nog niet bekend gemaakt, maar duidelijk is wel dat de tablet naar Nederland zal gaan komen.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters