Eerste ervaring met The First ELSE

Toen The First ELSE in oktober aangekondigd werd wisten niet helemaal wat we ervan moesten verwachten, maar nu op het Mobile World Congress is het ons redelijk duidelijk geworden. Na een tijdje met net ding gespeeld te hebben kunnen we nu onze eerste ervaringen over het ding plaatsen.

The First ELSE

Afgelopen oktober kondigde ELSE haar eerste smartphone, heel inspirerend The First ELSE genoemd, aan. Het idee achter het toestel is dat het een geheel nieuwe ervaring biedt,maar daar konden we ons niet zo veel bij voorstellen. Gelukkig is ELSE ook aanwezig op het Mobile World Congress deze week in Barcelona, waar ze hun First ELSE ook lieten zien. We werden ontvangen met een demo van het toestel en na er daarna zelf even mee gespeeld te hebben, hebben we een aardige eerste ervaring met het apparaat kunnen vormen. Hoewel het moeilijk te begrijpen is hoe het werkt als je het niet geprobeerd hebt, zullen we toch proberen hieronder het een en ander te melden.

Het toestel heeft eigenlijk twee verschillende UI’s waarmee je kunt werken. Ten eerste is er een standby-scherm dat de smartphone-markt op z’n kop moet zetten en erg intuïtief werkt, maar één groot nadeel heeft. Het idee is dat je met één duim door al je belangrijke gegevens kunt bladeren zonder je vinger één keer van het scherm te halen, wat in principe goed werkt, maar je bent wel meteen weer terug bij af als je je vinger wel van het scherm haalt. Dit kan voor wat frustraties zorgen, hoewel je er meestal weinig last van zult hebben. De tweede helft van de interface is het gewone menu, dat uit een soort honinggraatstructuur bestaat en werkt met een aantal onderdelen, die een aantal categorieën voorstellen, wat prima werkt.

De hardware van het toestel is een beetje groot en lomp te noemen, maar is wel erg strak en zit stevig in elkaar. Het toestel is wel een ware vingerafdrukmagneet, die lastig schoon te houden is. Dit bedoezelt het strakke uiterlijk een beetje, maar het blijft een mooi toestel om te zien. Over de beschikbaarheid in Nederland is nog niets bekend, hoewel we er zeker niet vanuit kunnen gaan dat The First ELSE binnenkort hier op de markt kan komen. ELSE wist trouwens ook nog te melden dat het ook zomaar zou kunnen dat de zogenaamde ELSE INTUITION-interface door een grote producent gelicenceerd wordt, waarna de intuïtieve interface niet alleen maar aan dit toestel gebonden zou zijn.

The First ELSE

 

The First ELSE

 

The First ELSE

 

The First ELSE

 

The First ELSE

 

The First ELSE

 

The First ELSE

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters