Eerste ervaring met Windows Phone 7

Na de persconferentie van Microsoft mocht de aanwezige pers middels een tv-scherm met het Windows Phone 7 OS spelen. De eerste ervaringen zijn positief ook al kunnen we nog weinig melden over de daadwerkelijke prestaties.

Windows Phones 7

Net na de persconferentie van Microsoft stormde de pers, alle 250 personen dus, naar beneden om voor het eerst met Windows Phones 7 te spelen. Vorig jaar, met de aankondiging van Windows Mobile 6.5, mochten we gelijk met toestellen spelen die het nieuwe OS al op zich hadden staan. Jammer genoeg was het deze keer niet zo’n feest aangezien Microsoft schermen had opgesteld waarmee de pers kon spelen met het nieuwe OS. Hierdoor kregen wij sterk de indruk dat het OS nog verre van af is en dat de producenten het OS wel had moeten aankondigen aangezien iedereen er op zat te rekenen. Er waren twee werkende proto’s aanwezig van Asus maar deze werden amper tentoongesteld aan de pers. Gelukkig konden we er nog net een foto van maken maar voor de rest was het behelpen met de tv-schermen.

Wat het eerst opvalt aan het OS is uiteraard dat het erg veel weg heeft van de Zune-speler van Microsoft. Het OS is simplistisch te noemen en daarnaast erg grafisch ingesteld. Tijdens de show werd de zelfde proto van Asus gebruikt om het OS te demonstreren en daaruit konden we gedeeltelijk opmaken dat de prestaties prima waren. Volgens Microsoft was dit dan ook een pijler van Windows Phones 7. Het home-scherm is volledig dynamisch en overzichtelijk. In plaats van dat je naar rechts moet scrollen hoef je nu alleen naar beneden te gaan, het is dus opgebouwd in de lengte. Verder valt op dat alle content van een bepaald menu als achtergrond wordt weergegeven in het menu. Denk hierbij aan foto’s, CD’s, filmpjes en andere zaken. Verder beschikt het OS ook over hubs zoals Office die eigenlijk applicaties zijn maar die alles behelzen wat met bijvoorbeeld Office of foto’s te maken heeft.

Al met al is Windows Phones 7 zeker een prima stap in de goede richting. De vraag is echter of het genoeg is. Daarnaast staan er nog erg veel vragen open voor ontwikkelaars en normale mensen over het OS zoals multitasking. Duidelijk was wel dat Qwerty-toetsenborden naar verwachting niet ondersteund zullen gaan worden en dat het OS voorlopig geen Flash zal gaan ondersteunen.

Windows Phones 7

 

Windows Phones 7

 

Windows Phones 7

 

Windows Phones 7

 

Windows Phones 7

 

Windows Phones 7

 

Windows Phones 7

 

Windows Phones 7

 

Windows Phones 7

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters