Eerste ervaringen met de Acer Liquid komen online

Acer kondigde onlangs aan dat de Liquid de eerste Android-telefoon van het bedrijf gaat worden. Het toestel loopt op een snelle 1GHz Snapdragon-processor en lijkt een beetje op de neoTouch. TechRadar meldt nu de eerste ervaringen met de telefoon.

Acer Liquid

De Acer Liquid wordt de eerste Android-telefoon van het bedrijf. Tevens claimt Acer daarmee de eerste Android-telefoon op de markt te brengen die gebruikmaakt van een Snapdragon-processor. TechRadar heeft even met het toestel kunnen spelen, wat ons de nodige informatie verschaft over het toestel. De custom interface van Acer is hetgene wat het meest in het oog springt. Het bedrijf heeft een unieke interface ontworpen welke als grafische schil over het Android-besturingssysteem heen ligt. Eerder zagen wel al eigengemaakte grafische schillen van HTC, Motorola, en Sony Ericsson. Andere fabrikanten hebben ook eigen interfaces aangekondigd. Belangrijkste feature van Acer’s grafische schil lijken een aantal scrollwielen te zijn. Hiermee moet het mogelijk zijn om snel door verschillende media heen te bladeren. Een groot gedeelte van de standaard Android-interface is intact gelaten.

Van buiten valt op te merken dat de Liquid vrij strak vormgegeven is. Het telefoonoppervlak is zwart en glimt enigszins vergelijkbaar met de Windows Mobile-telefoons van HTC. Ook de Windows Mobile-toestellen van Acer hebben overigens een dergelijk uiterlijk. Naast zwart komt het toestel ook beschikbaar in de kleuren rood en wit. Verder heeft de Liquid een vlot reagerend touchscreen, en is er een 3,5m-koptelefoonaansluiting en mini-USB-aansluiting aanwezig. Gebruikers kunnen dus hun eigen USB-kabels en oordopjes gebruiken. Op de achterkant valt te lezen dat er een 5Mp-camera aan boord is.

De Liquid draait op een processor met een snelheid van 1GHz, wat voor een vloeiende gebruikerservaring moet zorgen. TechRadar meldt dat het bij het spelen met de telefoon op geen enkele plaats vertraging heeft opgemerkt. Waar bij de huidige Android-telefoons geregeld geklaagd wordt over de snelheid die het af en toe af laat weten, lijkt de Liquid het een stuk beter te doen. Het toestel mag zich dus met recht een high-endtelefoon noemen.

Cnet heeft ook de kans gekregen om met het toestel te spelen en meldt dat het toestel in november in de winkels moet liggen. Ook melden zij dat Acer een eigen synchronisatie-tool meelevert.

Acer Liquid

 

Acer Liquid

 

Acer Liquid

 

Acer Liquid

 

Acer Liquid

 

Acer Liquid

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone 8

5 redenen om (niet) voor de iPhone 8 en 8 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 design Google

Google sluit grote deal met smartphone-tak HTC: alles wat je moet weten lees verder

OnePlus 5 JCC+

Deze smartphones laden het allersnelst op lees verder

iPhone X geld

Dit is hoeveel het Apple kost om een iPhone X te maken lees verder

Tim Cook iPhones 2018 iPhone X

Touch ID en meer: trefzekere analist deelt Apple’s plannen volgende iPhones lees verder

iOS 11 wallpapers

iOS 11 brengt legendarische lockscreen en homescreen eerste iPhone terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters