Eerste ervaringen met de Acer Liquid komen online

Acer kondigde onlangs aan dat de Liquid de eerste Android-telefoon van het bedrijf gaat worden. Het toestel loopt op een snelle 1GHz Snapdragon-processor en lijkt een beetje op de neoTouch. TechRadar meldt nu de eerste ervaringen met de telefoon.

Acer Liquid

De Acer Liquid wordt de eerste Android-telefoon van het bedrijf. Tevens claimt Acer daarmee de eerste Android-telefoon op de markt te brengen die gebruikmaakt van een Snapdragon-processor. TechRadar heeft even met het toestel kunnen spelen, wat ons de nodige informatie verschaft over het toestel. De custom interface van Acer is hetgene wat het meest in het oog springt. Het bedrijf heeft een unieke interface ontworpen welke als grafische schil over het Android-besturingssysteem heen ligt. Eerder zagen wel al eigengemaakte grafische schillen van HTC, Motorola, en Sony Ericsson. Andere fabrikanten hebben ook eigen interfaces aangekondigd. Belangrijkste feature van Acer’s grafische schil lijken een aantal scrollwielen te zijn. Hiermee moet het mogelijk zijn om snel door verschillende media heen te bladeren. Een groot gedeelte van de standaard Android-interface is intact gelaten.

Van buiten valt op te merken dat de Liquid vrij strak vormgegeven is. Het telefoonoppervlak is zwart en glimt enigszins vergelijkbaar met de Windows Mobile-telefoons van HTC. Ook de Windows Mobile-toestellen van Acer hebben overigens een dergelijk uiterlijk. Naast zwart komt het toestel ook beschikbaar in de kleuren rood en wit. Verder heeft de Liquid een vlot reagerend touchscreen, en is er een 3,5m-koptelefoonaansluiting en mini-USB-aansluiting aanwezig. Gebruikers kunnen dus hun eigen USB-kabels en oordopjes gebruiken. Op de achterkant valt te lezen dat er een 5Mp-camera aan boord is.

De Liquid draait op een processor met een snelheid van 1GHz, wat voor een vloeiende gebruikerservaring moet zorgen. TechRadar meldt dat het bij het spelen met de telefoon op geen enkele plaats vertraging heeft opgemerkt. Waar bij de huidige Android-telefoons geregeld geklaagd wordt over de snelheid die het af en toe af laat weten, lijkt de Liquid het een stuk beter te doen. Het toestel mag zich dus met recht een high-endtelefoon noemen.

Cnet heeft ook de kans gekregen om met het toestel te spelen en meldt dat het toestel in november in de winkels moet liggen. Ook melden zij dat Acer een eigen synchronisatie-tool meelevert.

Acer Liquid

 

Acer Liquid

 

Acer Liquid

 

Acer Liquid

 

Acer Liquid

 

Acer Liquid

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Nokia 7 2018

Vijf nieuwe Nokia smartphones onthuld: van flagship tot budgetmodel lees verder

Samsung Galaxy S9 en S9+

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld: iPhone X killer lees verder

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters