Eerste ervaringen met LG Optimus Pad

Nadat Samsung gisteren haar nieuwe tablet had gelanceerd was het vandaag de beurt aan LG om haar nieuwe Optimus Pad officieel aan de wereld voor te stellen. De Optimus Pad is een tablet met een 8,9 inch WXGA-scherm en een NVIDIA Tegra 2-dualcore processor. Hieronder worden onze eerste ervaringen met deze tablet beschreven.

LG Optimus Pad MWC

Wat direct opvalt is dat LG gekozen heeft voor een 8,9-inchscherm. Dit is een maat die precies tussen de meest voorkomende maten inzit die we tot nu toe gezien hebben (iPad en Galaxy Tab 10,1 met een 10,1-inchscherm) en Samsung met de Tab met een 7-inchscherm. LG zegt dat 8,9 inch na grondig onderzoek de beste maat bleek te zijn. Groter zou onhandig zijn met vasthouden en moeilijk om mee te nemen. Kleiner zou zorgen voor een scherm waarop het invoeren van tekst etc. moeilijk gaat. Wij kunnen bevestigen dat de werkbaarheid met het 8,9 inch scherm geen probleem is. Ook houdt de Pad goed vast. Wel blijft 8,9 inch natuurlijk aan de grote kant om in een broek- of jaszak mee te nemen.

De Pad draait op Honeycomb, de nieuwe versie van Android. Dit geeft hem een erg gelikte interface waarmee goed te werken is. Ook het WXGA-scherm is mooi om te zien en met de nVidia processor met twee kernen worden veel spellen en applicaties ook erg vloeiend weergegeven.

Wat in het bijzonder opvalt aan de Optimus Pad is de aanwezigheid van de 3D-camera. Het is dus mogelijk om 3D-foto’s en filmpjes te maken. Afspelen kan volgens LG op zowel het scherm als via HDMI op een 3D-televisie. Het afspelen via een 3D-televisie hebben wij niet kunnen testen. Via het scherm hebben wij dit zien gebeuren met een kleurenfilter (brilletje met rood en blauw). Dit maakt de weergave van 3D wel mogelijk, maar echt aantrekkelijk is het niet zolang de weergave op een 2D-scherm blijft. Als je in het bezit bent van een 3D-televisie dan is dit natuurlijk wel een erg leuke feature. Nog een laatste feitje wat wel erg leuk is, is de keuze van LG om ook voor de Optimus Pad de 3D-filmdienst die in samenwerking met YouTube wordt opgezet beschikbaar te maken.

LG Optimus Pad MWC

 

LG Optimus Pad MWC

 

LG Optimus Pad MWC

 

LG Optimus Pad MWC

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters