‘Eerste foto’s verschenen van Huawei P9′

Foto’s van de Huawei P9 zijn opgedoken op het internet. Het nieuwe toptoestel van de Chinese fabrikant zal hoogstwaarschijnlijk in meerdere versies verschijnen.

Vier versies van de Huawei P9

Naast de gewone Huawei P9 hebben we de Huwei P9 lite, een budget variant waarvan de specificaties iets minder zullen zijn.  De P9 Max is de grotere variant en de Huawei P9 pPemium heeft wat betere specificaties. Volgens de geruchten zit in de premium versie van de P9 Huawei’s eigen Kirin 955 processor en een werkgeheugen van 4GB. In de standaard versie gaan we een Kirin 950 processor vinden en een werkgeheugen van 3GB.  De Kirin 950 heeft acht kernen waarvan er vier op 2.53GHz geklokt zijn en vier op 1.8GHz. Over snelheid hoeven we ons dan ook geen zorgen te maken

Camera Huawei P9Dubbele Camera

Wat opvalt aan de gelekte foto’s is de dubbele camera, waarmee achteraf scherp kan worden gesteld. We hebben dit eerder in de Huawei Honor 6 Plus gezien. De twee lenzen zijn van Leica en de camera’s hebben beide een resolutie van 12 megapixel. Wij vermoeden dat Huawei gebruik zal maken van de Ultrapixel technologie, een techniek die we ook in de Samsung Galaxy S7 vinden en eerder in de HTC One M7 en M8.

Scherm en batterij

Het 5,2 inch scherm van de Huawei P9 heeft een resolutie van 1920 x1080 pixels en blijft dus wat achter bij de QHD schermen van de huidige generatie smartphones. Dit heeft wel weer tot voordeel dat de batterij van 3900mAh niet heel erg belast wordt door het beeldscherm en waarschijnlijk zeer lang mee gaat. De Chinese fabrikant lijkt hiermee batterijduur boven beeldscherm te verkiezen, een keus die wel verdedigbaar is wat ons betreft. De Nexus 6P die door Huawei gemaakt is tot nu toe dus het enige toestel van de Chinese fabrikant met een QHD scherm.

Huawei’s P9 zal een USB-C slot hebben en wordt hopelijk voor de lente gelanceerd, wij houden je op de hoogte

Bron: Venturebeat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Maartinos -

    Mooie telefoons van Huawei. Deze mag snel uitkomen, want ik ben toe aan een nieuwe en vind de alternatieven nog niet echt geweldig.

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters