Eerste game controller met iOS 7-ondersteuning vanaf morgen verkrijgbaar

Fabrikant MOGA heeft zojuist aangekondigd dat de eerste game controller die gebruikt maakt van de GameController API op iOS vanaf morgen beschikbaar zal zijn. Deze controller zal de eerste zijn die gebruikt maakt van de ondersteuning die Apple met de lancering van iOS 7 toevoegde aan het besturingsysteem. De MOGA Ace Power iOS 7 Game Controller, zoals de accessoire voluit heet, zal beschikbaar zijn bij de fabrikant zelf, op de website van Apple en in de Amerikaanse Apple Stores. Of het apparaat ook naar Europa zal komen is nog niet bekend.

Sinds de lancering van de iOS 7 afgelopen zomer biedt het besturingsysteem officiële ondersteuning voor game controllers. Fabrikanten als Logitech en ClamCase hebben eerder al aangekondigd dat zij bezig zijn met accessoires die gebruik maken van de nieuwe API, maar deze apparaten zijn nog niet op de markt verschenen.

De nieuwe controller van MOGA komt als een soort hoes om de iPhone heen te zitten en biedt een aantal hardwarematige knoppen om het spelen van games te vergemakkelijken. Qua layout van de knoppen doet de controller denken aan die van de Xbox 360, net als die controller heeft de controller van MOGA twee analoge sticks, een d-pad, vier drukknoppen en twee schouderknoppen. Om te voorkomen dat de batterij te snel leegloopt bij intensievere games zal de controller de telefoon opladen tijdens het spelen.

De controller zal vanaf morgen in Amerika verkrijgbaar zijn via de fabrikant zelf en via Apple, zowel online als in de Apple Stores. Op de website van de fabrikant valt te lezen dat zij ook naar Europa verschepen, het is niet duidelijk of Apple de controller ook in Europa zal gaan verkopen.

Eerste game controller met iOS 7-ondersteuning vanaf morgen verkrijgbaar ace power 1 

Bron: 9to5Mac

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Headphones met Google Assistant

Hello, Google-oordopjes? ‘Google lanceert headphones met Google Assistant’ lees verder

Samsung superfabriek

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy Note 8 lees verder

Virtuele assistent

Komt Apple binnenkort met een Siri dock voor de iPhone? lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Nieuwe Emoji iPhone

Voorproefje: deze nieuwe emoji komen later dit jaar naar je iPhone 😱🙊 lees verder

Pokémon Go

Er is een nieuwe fysieke Pokémon Go accessoire, maar we hebben slecht nieuws lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters