'Eerste generatie iPhone krijgt geen software updates meer'

In een e-mail met de vraag of de eerste generatie iPhones nog software updates zal gaan krijgen, heeft Apple simpelweg geantwoord met nee. Ook staat op de website dat de iPhone 2G geen 4.0-software zal gaan krijgen.

Het was al bekend dat de iPhone 3G een beperkte versie van OS 4.0 zou gaan krijgen zonder multitasking en de mogelijkheid om zelf een achtergrond in te stellen op je home-screen. Maar nu blijkt dat de allereerst de iPhone, ook wel de 2G genoemd, simpelweg geen iPhone OS 4.0 krijgt en voor de rest van zijn levensduur nog OS 3.1.2. moet draaien.

Uiteraard zal het toestel wel nog de mogelijkheid hebben om het OS te draaien, aangezien het buiten 3G niet veel functies mist ten opzichte van de 3G-versie. Het zal waarschijnlijk wel mogelijk worden om via een paar omwegen en trucjes OS 4.0 wel te gaan draaien op het oudere model. Aangezien OS 4.0 niet meer ondersteund wordt zou het maar raar zijn als OS 5.0 of versies daarna wel op het toestel gaan werken. Het ziet er naar uit dat na de komst van de volgende iPhone, voorlopig nog iPhone 4G genaamd, ook de 3G niet meer ondersteund wordt. Daarover is wel nog niks officieel bekend gemaakt. Echter heeft Steve Jobs in een e-mail bevestigd dat inderdaad oude modellen niet meer hoeven te rekenen op een update van de producent.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Oli4 -

    Lijkt me alleen lullig als ze dezelfde melding gaan geven in de App store als toen ik nog op 2.x draaide. Toen zeiden ze dat ik bepaalde apps pas kon downloaden als ik firmware 3.0 of hoger had, omdat ze anders niet zouden werken. Als dit ook zo wordt met iPhone 2g krijg je wel een erg beperkt aanbod aan apps. :S

    1. Jens Royakkers -

      Ik denk dat de gemiddelde Samsung telefoon sosm geen updates krijgt, en de meeste android toestellen krijgen zelfs geen 3 grote updates zoals de iPhone.

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Moltres Legendary Pokémon

Zo vang je de legendarische Moltres in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go ei

Pokémon Go: Niantic past aan welke Pokémon je uit eieren krijgt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters