'Eerste generatie iPhone krijgt geen software updates meer'

In een e-mail met de vraag of de eerste generatie iPhones nog software updates zal gaan krijgen, heeft Apple simpelweg geantwoord met nee. Ook staat op de website dat de iPhone 2G geen 4.0-software zal gaan krijgen.

Het was al bekend dat de iPhone 3G een beperkte versie van OS 4.0 zou gaan krijgen zonder multitasking en de mogelijkheid om zelf een achtergrond in te stellen op je home-screen. Maar nu blijkt dat de allereerst de iPhone, ook wel de 2G genoemd, simpelweg geen iPhone OS 4.0 krijgt en voor de rest van zijn levensduur nog OS 3.1.2. moet draaien.

Uiteraard zal het toestel wel nog de mogelijkheid hebben om het OS te draaien, aangezien het buiten 3G niet veel functies mist ten opzichte van de 3G-versie. Het zal waarschijnlijk wel mogelijk worden om via een paar omwegen en trucjes OS 4.0 wel te gaan draaien op het oudere model. Aangezien OS 4.0 niet meer ondersteund wordt zou het maar raar zijn als OS 5.0 of versies daarna wel op het toestel gaan werken. Het ziet er naar uit dat na de komst van de volgende iPhone, voorlopig nog iPhone 4G genaamd, ook de 3G niet meer ondersteund wordt. Daarover is wel nog niks officieel bekend gemaakt. Echter heeft Steve Jobs in een e-mail bevestigd dat inderdaad oude modellen niet meer hoeven te rekenen op een update van de producent.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Oli4 -

    Lijkt me alleen lullig als ze dezelfde melding gaan geven in de App store als toen ik nog op 2.x draaide. Toen zeiden ze dat ik bepaalde apps pas kon downloaden als ik firmware 3.0 of hoger had, omdat ze anders niet zouden werken. Als dit ook zo wordt met iPhone 2g krijg je wel een erg beperkt aanbod aan apps. :S

    1. Jens Royakkers -

      Ik denk dat de gemiddelde Samsung telefoon sosm geen updates krijgt, en de meeste android toestellen krijgen zelfs geen 3 grote updates zoals de iPhone.

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters