Eerste gezaghebbende review zeer positief over LG G3

Het lijkt goed te gaan met de nieuwe LG G3. Het nieuwe vlaggenschip van LG versloeg in zijn eerste verkoopweek met gemak de Samsung Galaxy S5. Inmiddels stromen ook de positieve reviews binnen voor de LG G3.

Eerste indruk LG G3 img 6687

Het Amerikaanse The Verge noemt de LG G3 ‘een telefoon die het waard was om op te wachten’. De specificaties onderschrijven dat. De G3 is de eerste smartphone die wereldwijd op de markt wordt gebracht en over een QHD-scherm beschikt.

The Verge is vooral te spreken over het ontwerp van het toestel. “De extra pixels maken het verschil niet: de dunne bezels aan de zijkant wel”, vindt de site. De LG G3 krijgt makkelijk aan de achterkant krassen, door zijn metallic voorkomen, maar volgens de website is dat het enige nadeel van het materiaal dat voor de LG G3 gebruikt is.

“Het apparaat is immuun voor vingerafdrukken. Dat is het meest verbluffend. Het maakt niet uit hoe vet mijn handen zijn: de G3 blijft een schoon voorkomen houden. Een wereld van verschil met de G2.”

Ook de laser autofocus komt er goed van af. “Het maakt deze telefoon oneindig veel stoerder dan andere toestellen die ik heb beoordeeld. De laser is telkens bezig met focussen om klaar te zijn om supersnel een foto te nemen.”

De LG G3 krijgt van het gezaghebbende The Verge een 8,3. De twee minpunten die de site noemt, vallen te scharen onder persoonlijke voorkeuren. Zo zou de telefoon te groot zijn en is het neppe metaal de beste in zijn soort: het blijft plastic.

Pluspunten zijn er volop. Android zou met de G3 volledig tot zijn recht komen, de batterij gaat heel lang mee én is verwisselbaar, de camera maakt goede foto’s en de beeldkwaliteit evenaart het aantal pixels waarover de LG G3 beschikt.

In juli krijgt All About Phones een G3 om te beoordelen. Wij zullen dan uiteraard bekijken of The Verge de waarheid sprak.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Jan Anne -

   Wat de reviewer niet vermeld is dat het een toestel is voor de Koreaanse markt, wat blijkt uit de antenne. Verder geeft hij aan het scherm te scherp te vinden ? Lg heeft voor versimpeling gekozen, iets wat hij niet vermeld. Ook vermeld hij het draadloos opladen niet. Op zijn zachtst gezegd is deze review verre van volledig. De batterijduur zal met voor de westerse markten geoptimaliseerde software waarschijnlijk dik in orde zijn, zie de review van The Verge.

 1. Jan Anne -

  Er staat in de review dat hij juist aardig krasbestendig is. Ik heb overigens het gevoel dat The Verge, dat als Apple-minded bekend staat, het toestel zelfs nog wat tekort doet door kritiek op het design. Is dat terecht als het een verwisselbare batterij, draadloos opladen en sd kaart oplevert, vraag ik me af.

 2. Albert -

  Ben benieuwd wat AAP van deze phone gaat vinden! Wordt moeilijk kiezen tussen deze en de Oppo Find 7
  Voorkeur gaat nu nog wel uit naar de Oppo (goede en snelle service )En goedkoper!

 3. Timboektoe -

  Ik zou ze niet gezaghebbende noemen.
  Toch zijn er genoeg consumenten die het verschil tussen FHD en QHD wel zien.
  De 2 minpunten zijn inderdaad persoonlijk:
  Te groot? is kleinste 5.5 inch smartphone
  Metaal look maar steeds plastic? hebben ze toch mooi gemaakt en beter dan samsung

  1. Mauricio Metiary -

   Ik ben het er niet mee eens dat mensen het verschil zien tussen FHD en QHD op zo'n schermformaat. Dat wil niet zeggen dat de G3 een (mogelijk) ontzettend goede scherm heeft maar ik denk dat dat meer t te maken heeft met helderheid, contrast, kleurreproductie etc. Vergelijk puur qua scherpte de G3 met bijvoorbeeld de S5 of de HTC One en het verschil zal je niet zien

  2. Danijel -

   Het is één van de grootste techsites van de wereld, groter geworden in korte tijd dan Engadget. Dus ja, gezaghebbend zeker.

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters