‘Eerste Imoo-smartphone komt binnenkort’

Het nieuwe Chinese merk Imoo, dat een aantal dagen geleden opgericht is, komt binnenkort met zijn eerste smartphone. De eerste foto’s van het toestel laten meteen de unieke aard zien, de smartphone is namelijk bedoeld voor educatieve doeleinden.

BBK Electronics

We gaan even een paar dagen terug in de tijd. BBK Electronics kondigde toen aan dat het een nieuw smartphonebedrijf ging beginnen genaamd Imoo. BBK Electronics is bekend van andere Chinese merken als Oppo, OnePlus en Vivo. De aankondiging van een nieuw merk betekent meestal ook een nieuwe specialisatie, een focus op een bepaalde markt. Voor Imoo was het nog niet duidelijk wat dit doel precies is, maar met de gelekte renders van het eerste toestel krijgen we een beter idee.

Design

De eerste Imoo-smartphone heeft nog geen naam, maar er zijn een aantal persfoto’s gelekt via Weibo. Uit de renders kunnen we een aantal dingen opmaken. Het eerste is het design, een simpel design met de Android-knoppen nog als aanraakgevoelige vlakken in de glazen voorkant. Dit design doet ons een beetje denken aan oude Android-smartphones, tegenwoordig hebben de meeste merken de knoppen in de software verwerkt. Uiteraard zijn er uitzonderingen als Samsung die dit niet doen vanwege de vingerafdrukscanner.

Educatie

Het tweede wat ons opvalt is de software die op de afbeeldingen te zien is. Ons Mandarijn is niet erg goed, maar uit bronnen mogen wij opmaken dat het vooral educatieve apps zijn die we zien. Dit betekent dat het misschien wel een toestel is dat ontworpen wordt voor scholen. Er zijn in Nederland ook al veel basisscholen die werken met tablets aangezien dat makkelijker en goedkoper is. Je hoeft dan ten slotte niet voor elk vak een boek aan te schaffen.

Release

Er is nog geen officiële release bekend gemaakt, maar aangezien de persfoto’s al klaar zijn, zal het niet lang meer duren voordat het toestel op de markt zal komen. Hoogstwaarschijnlijk komt de smartphone alleen in China op de markt, maar het is interessant om te zien dat smartphonemakers zich ook op educatie richten en niet alleen op de reguliere consument.

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters