De eerste smarthone met een in-display vingerafdrukscanner is een feit

Vorig jaar was het een en al spanning en sensatie met vingerafdrukscanners. Veel smartphonemakers stapten over naar een randloos design met als gevolg dat er geen ruimte meer aan de voorkant was voor een vingerafdrukscanner. Deze verhuisde naar de achterkant van de toestellen, omdat de technologie om de scanners in de displays te verwerken wat problematisch bleek. Nu is het eindelijk iemand gelukt om met een in-display vingerafdrukscanner te komen. De winnaar? Geen Samsung, maar Vivo met de X20 Plus UD.

In-display vingerafdrukscanner samenwerking met Synaptics

De Chinese smartphonemaker liet eerder deze maand tijdens CES 2018 nieuwsgierige bezoekers alvast spelen met het apparaat. Uiteindelijk is het Vivo gelukt om als eerste met een in-display vingerafdrukscanner te komen door samen te werken met touchpad en touchscreen ontwikkelaar Synaptics uit Californië. Deze kondigde eerder al aan een succesvolle scanner te hebben ontwikkeld.

Vivo X20 Plus UD

Geen LCD maar OLED

Afgezien van de in-display vingerafdrukscanner is de Vivo X20 Plus UD een mooie telefoon. Hij is uitgerust met een 6.43 inch OLED display met een resolutie van 2160 x 1080 en komt met de populaire 18:9 beeldverhouding. Uiteraard moest het wel een OLED display zijn, aangezien de technologie om de vingerafdrukscanner in het beeld te verwerken niet werkt met LCD panelen. Deze schermen werken met een backlight, wat ervoor zou zorgen dat je vingerafdruk als het ware een zwart vlak wordt en niet gelezen kan worden.

Vivo X20 Plus UD

Voorlopig alleen voor China

Verder komt het toestel met een Snapdragon 660 chipset van Qualcomm, een dubbele camera aan de achterkant en een fatsoenlijke 3.905mAh batterij. Voorlopig lijkt het erop dat de Vivo X20 Plus UD de komende tijd alleen beschikbaar zal zijn in China. Gelukkige Chinezen kunnen het toestel alvast pre-orderen, hoewel de exacte prijs nog mysterieus blijft. Waarschijnlijk kunnen we echter wel gewoon rekenen op een schappelijke Vivo prijs. Om alvast een voorproefje te krijgen van de smartphone kun je dit filmpje van The Verge bekijken, voor het geval dat de smartphone ook naar Nederland komt.

Vivo is een zusterbedrijf van het wat bekendere OnePlus. En deze is alweer hard bezig met de nieuwe flagship killer: de OnePlus 6. Onlangs bevestigde de smartphonemaker alvast de eerste details van het nieuwe vlaggenschip.

Via: The Verge

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters