Eerste interne Galaxy S-firmware met Android 2.2 lekt uit

De website Samsung-Firmwares gaat een interne rom met Android 2.2 voor de Samsung Galaxy S publiceren. De rom is stabiel te noemen, maar nog niet erg vlot. Het zou hier om een vroege build van Samsung gaan.

Samsung Galaxy S Android 2.2

De website Samsung-Firmwares zal later vandaag een rom publiceren met als kernel Android 2.2. Volgens de website gaat het hier om een interne Samsung build en het is dan ook de eerste in zijn reeks. De eigenaar van de website laat aan All About Phones weten dat de rom stabiel is, maar dat het nog om een vroege build gaat en dat hij naarmate je meer programma’s open hebt trager wordt. Het gaat hier dan ook zeer zeker niet om laatste versie die via Kies gedistribueerd zal gaan worden, maar om ontwikkelversie voor Samsung zelf en dit is onder andere te zien aan de development-software die nog in de rom ingebakken zit.

De Nederlandse taal zit al wel in de rom zoals hieronder op de screenshots te zien is. De eigenaar van de bron heeft ook aan All About Phones bevestigd dat Flash nog niet ingebakken zit in de nieuwe software en dat YouTube niet automatisch wordt opgestart als je naar de website ervan surft; dit kan in een volgende release nog wel gemaakt worden. Ook zit er een softwarematige knop ingebouwd die voorkomt dat het scherm kantelt wanneer het omgedraaid wordt zoals bij de Apple iPad. Samsung zal deze optie naar verwachting ook voor de Galaxy Tab gaan gebruiken. De firmware wordt na 12’en gepubliceerd op de website en het flashen geschiedt uiteraard geheel op eigen risico.

Samsung Galaxy S Android 2.2

 

Samsung Galaxy S Android 2.2

 

Samsung Galaxy S Android 2.2

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Roboo -

  Hallo mensen,
  Ik heb ook een van die nieuwe firmwares geinstalleert Android 2.2 I9000XXJPC

  het lijkt wel goed te werken maar als ie op scherm beveiliging staat, staat er de datum enzo in het Engels… en volgens mij nog een aantal dingentjes in het engels… komt er nog een officiele Android 2.2 met wel alles nederlands? het liefste wil ik me oude firmware 2.1 terug maja kan die niet vinden iemand eentje voor mij helemaal in het nederlands maakt niet uit of het 2.2 of 2.1 is…

 2. centrino -

  Zie juist dat de XXJP3 online is, straks installeren dan, DaannO tot nu valt de XXJP2 eigenlijk heel goed mee en is heel snel en stabiel al, kleine bugjes nog maar starks kijken als het beter is met XXJP3.

  Groetjes,

  Enrico.

 3. centrino -

  Heb de I9000XXJP2 Galaxy S 2.2 Froyo firmware gedownload, maar als ik die wil unpakken met WinRar dan vraagt die een passwoord, wat is het passwoord ?

  Thanks,

  Grtz…Enrico..

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters