Eerste Lumia telefoons met Windows Phone 8 komen eind dit jaar

Een Chinese website beweert dat we de eerste Lumia telefoons met Windows Phone 8 al eind dit jaar kunnen verwachten. Nokia zou haar ontwikkelingsproces versneld hebben om nog dit jaar de eerste smartphones met het nieuwe Microsoft besturingssysteem op de markt te krijgen.

Eerder al schreven we al dat HTC dit jaar waarschijnlijk met drie Windows Phone 8 toestellen gaat komen. Ook het Chinese Huawei heeft aangegeven dit jaar met een WP8 toestel te komen. Voor Nokia is het belangrijk om niet achter de feiten aan te gaan lopen en ook snel met een Windows Phone 8 toestel te komen. De Chinese website WPDang beweert nu van bronnen te hebben vernomen dat Nokia alles op alles zet om nog voor het einde van het jaar een Lumia telefoon met WP8 uit te brengen. Nokia zou haar proces versnelt hebben om de eerste batch met Windows Phone 8 apparaten nog dit jaar op de markt te krijgen. Daarnaast meldt de Chinese site ook dat de toestellen gelijktijdig met de lancering in West-Europa ook in China uitkomen. China is een van de belangrijkere markten van Nokia, maar met steeds meer goedkope Android telefoons komen de verkopen onder druk te staan.

Nu bekend is dat de Lumia 900 en andere Windows Phone 7.5 toestellen geen update krijgen naar WP8 is het de vraag of dit de verkopen erg gaat aantasten. Kijkend naar de financiële status van Nokia is het belangrijk voor ze om voor kerst een Lumia toestel met het nieuwe Microsoft platform klaar te hebben om zo de kerstverkopen mee te kunnen pakken.

Eerste Lumia telefoons met Windows Phone 8

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Danijel -

   Ja, maar ze hebben wel een tijd nodig om de software af te stemmen op de hardware. Kijk maar naar de Android-fabrikanten, die hebben 8 maanden nodig :X

   1. Timboektoe -

    Dat geloof ik niet
    MS en Nokia werken toch samen? dan moet Nokia ervoor zorgen dat ze continue een beta versie krijgen zodat ze dit elke keer kunnen afstemmen met hun hardware. Zodra WP8 live gaat is het toestel dan ook gereed.

    Als Apple dat wel kan waarom MS/Nokia niet?

   2. Danijel -

    Najah, dat is dus het voordeel van Apple; ze hebben alles zelf onder controle en in eigen huis. Tuurlijk werken Nokia en Microsoft nauw samen en ze zullen vast al over builds beschikken, maar ze zullen niet zo efficiënt kunnen worden als Apple.

  2. Alex de Widt -

   Ik hoop voor Nokia dat het ze gaat lukken om in Oktober al wat uit te brengen, maar aan de andere kant liever een stabiele telefoon in december dan een telefoon vol fouten in oktober.

   1. hanszw -

    Dat zal je je zowiezo moeten afvragen met een eerste toestel, ik ga dat eerst een rustig ankijken (als ik mij kan beheersen).

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters