Eerste Lumia telefoons met Windows Phone 8 komen eind dit jaar

Een Chinese website beweert dat we de eerste Lumia telefoons met Windows Phone 8 al eind dit jaar kunnen verwachten. Nokia zou haar ontwikkelingsproces versneld hebben om nog dit jaar de eerste smartphones met het nieuwe Microsoft besturingssysteem op de markt te krijgen.

Eerder al schreven we al dat HTC dit jaar waarschijnlijk met drie Windows Phone 8 toestellen gaat komen. Ook het Chinese Huawei heeft aangegeven dit jaar met een WP8 toestel te komen. Voor Nokia is het belangrijk om niet achter de feiten aan te gaan lopen en ook snel met een Windows Phone 8 toestel te komen. De Chinese website WPDang beweert nu van bronnen te hebben vernomen dat Nokia alles op alles zet om nog voor het einde van het jaar een Lumia telefoon met WP8 uit te brengen. Nokia zou haar proces versnelt hebben om de eerste batch met Windows Phone 8 apparaten nog dit jaar op de markt te krijgen. Daarnaast meldt de Chinese site ook dat de toestellen gelijktijdig met de lancering in West-Europa ook in China uitkomen. China is een van de belangrijkere markten van Nokia, maar met steeds meer goedkope Android telefoons komen de verkopen onder druk te staan.

Nu bekend is dat de Lumia 900 en andere Windows Phone 7.5 toestellen geen update krijgen naar WP8 is het de vraag of dit de verkopen erg gaat aantasten. Kijkend naar de financiële status van Nokia is het belangrijk voor ze om voor kerst een Lumia toestel met het nieuwe Microsoft platform klaar te hebben om zo de kerstverkopen mee te kunnen pakken.

Eerste Lumia telefoons met Windows Phone 8

 

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite morgen officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

iPhone SE2 (mogelijk)

Kruising opgedoken tussen iPhone X en iPhone SE lees verder

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

iPhone X concept

Dit is de iPhone X opvolger van onze dromen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters