Eerste Lumia telefoons met Windows Phone 8 komen eind dit jaar

Een Chinese website beweert dat we de eerste Lumia telefoons met Windows Phone 8 al eind dit jaar kunnen verwachten. Nokia zou haar ontwikkelingsproces versneld hebben om nog dit jaar de eerste smartphones met het nieuwe Microsoft besturingssysteem op de markt te krijgen.

Eerder al schreven we al dat HTC dit jaar waarschijnlijk met drie Windows Phone 8 toestellen gaat komen. Ook het Chinese Huawei heeft aangegeven dit jaar met een WP8 toestel te komen. Voor Nokia is het belangrijk om niet achter de feiten aan te gaan lopen en ook snel met een Windows Phone 8 toestel te komen. De Chinese website WPDang beweert nu van bronnen te hebben vernomen dat Nokia alles op alles zet om nog voor het einde van het jaar een Lumia telefoon met WP8 uit te brengen. Nokia zou haar proces versnelt hebben om de eerste batch met Windows Phone 8 apparaten nog dit jaar op de markt te krijgen. Daarnaast meldt de Chinese site ook dat de toestellen gelijktijdig met de lancering in West-Europa ook in China uitkomen. China is een van de belangrijkere markten van Nokia, maar met steeds meer goedkope Android telefoons komen de verkopen onder druk te staan.

Nu bekend is dat de Lumia 900 en andere Windows Phone 7.5 toestellen geen update krijgen naar WP8 is het de vraag of dit de verkopen erg gaat aantasten. Kijkend naar de financiële status van Nokia is het belangrijk voor ze om voor kerst een Lumia toestel met het nieuwe Microsoft platform klaar te hebben om zo de kerstverkopen mee te kunnen pakken.

Eerste Lumia telefoons met Windows Phone 8

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Danijel -

   Ja, maar ze hebben wel een tijd nodig om de software af te stemmen op de hardware. Kijk maar naar de Android-fabrikanten, die hebben 8 maanden nodig :X

   1. Timboektoe -

    Dat geloof ik niet
    MS en Nokia werken toch samen? dan moet Nokia ervoor zorgen dat ze continue een beta versie krijgen zodat ze dit elke keer kunnen afstemmen met hun hardware. Zodra WP8 live gaat is het toestel dan ook gereed.

    Als Apple dat wel kan waarom MS/Nokia niet?

   2. Danijel -

    Najah, dat is dus het voordeel van Apple; ze hebben alles zelf onder controle en in eigen huis. Tuurlijk werken Nokia en Microsoft nauw samen en ze zullen vast al over builds beschikken, maar ze zullen niet zo efficiënt kunnen worden als Apple.

  2. Alex de Widt -

   Ik hoop voor Nokia dat het ze gaat lukken om in Oktober al wat uit te brengen, maar aan de andere kant liever een stabiele telefoon in december dan een telefoon vol fouten in oktober.

   1. hanszw -

    Dat zal je je zowiezo moeten afvragen met een eerste toestel, ik ga dat eerst een rustig ankijken (als ik mij kan beheersen).

Samsung Galaxy S9

Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken! lees verder

Samsung klaptelefoon

Samsung W2018 gelekt: high-end klaptelefoon met specificaties Galaxy S8 lees verder

Android Oreo OnePlus 3 OnePlus 3T

Surprise: Android 8.0 Oreo is nu beschikbaar voor de OnePlus 3 en OnePlus 3T lees verder

Le Thi Xoan

Veertienjarig meisje geëlektrocuteerd door oplader iPhone 6 lees verder

iPhone 8 in hand

Vijf dingen die je meteen op je (nieuwe) smartphone moet instellen lees verder

Samsung Galaxy S9

Maakt iPhone X nu al korte metten met Samsung Galaxy S9? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters