Eerste Nokia Windows Phone-smartphones komen gelijk naar Nederland

Een topman van Nokia heeft laten doorschemeren dat de producent haar eerste Windows Phone-smartphones gelijk in Nederland als eerste zal introduceren. Nederland behoort tot de zes belangrijkste landen uit Europa voor Nokia.

Tijdens de Mobiel 2011 bijeenkomst van Telecompaper wist de Nederlander Victor Saeijs, Vice President van Nokia Europa, te melden dat Nederland een erg belangrijk land is geworden voor de producent. Volgens Saeijs heeft Nederland een ongekend hoge penetratie van smartphones en is daarmee koploper in Europa. Aangezien smartphones 80 procent van de waarde vertegenwoordigen van de Nederlandse telefoonmarkt en dumbphones nog maar 20 procent, lijken alle producenten hun zinnen gezet te hebben op smartphones. Om deze reden is Nokia druk bezig om een Nederlandse divisie op te zetten en worden het Belgische gedeelte en het Nederlandse gedeelte dan ook voortaan gescheiden. De nieuwe rol van country manager voor Nederland zal Sebastiaan Silfhout op zich gaan nemen. Silfhout is momenteel druk bezig om tientallen nieuwe mensen aan te trekken voor diverse marketing, sales en aftersales posities in Nederland.

Omdat Nederland zo een belangrijk land is voor smartphones heeft Saeijs besloten om de eerste Windows Phone-smartphones van Nokia in ondermeer Nederland gelijk te introduceren met de lancering van de toestellen. Ook Frankrijk, Duitsland, Engeland, Spanje en Italie mogen volgens Saeijs gelijk van de nieuwe smartphones genieten van de producent. Saeijs wist nogmaals te benadrukken dat dit jaar de eerste Windows Phone 7-smartphone door Nokia gelanceerd zal gaan worden; de manager had zelfs een vroeg prototype bij zich dat hij uiteraard niet mocht laten zien aan de aanwezigen.

Tot slot onderstreepte Saeijs dat Nokia in juli de Symbian Anna-update zal gaan uitbrengen in Nederland voor de E7, N8 en C7. De eerste telefoon met de nieuwe softwareversie erop, de E6, begint net beschikbaar te worden in ons land. Later dit jaar zal een nog grotere update uit gaan komen waar de producent momenteel nog hard aan zit te werken.

Nokia Windows concept phone

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters