Eerste Nokia Windows Phone-smartphones komen gelijk naar Nederland

Een topman van Nokia heeft laten doorschemeren dat de producent haar eerste Windows Phone-smartphones gelijk in Nederland als eerste zal introduceren. Nederland behoort tot de zes belangrijkste landen uit Europa voor Nokia.

Tijdens de Mobiel 2011 bijeenkomst van Telecompaper wist de Nederlander Victor Saeijs, Vice President van Nokia Europa, te melden dat Nederland een erg belangrijk land is geworden voor de producent. Volgens Saeijs heeft Nederland een ongekend hoge penetratie van smartphones en is daarmee koploper in Europa. Aangezien smartphones 80 procent van de waarde vertegenwoordigen van de Nederlandse telefoonmarkt en dumbphones nog maar 20 procent, lijken alle producenten hun zinnen gezet te hebben op smartphones. Om deze reden is Nokia druk bezig om een Nederlandse divisie op te zetten en worden het Belgische gedeelte en het Nederlandse gedeelte dan ook voortaan gescheiden. De nieuwe rol van country manager voor Nederland zal Sebastiaan Silfhout op zich gaan nemen. Silfhout is momenteel druk bezig om tientallen nieuwe mensen aan te trekken voor diverse marketing, sales en aftersales posities in Nederland.

Omdat Nederland zo een belangrijk land is voor smartphones heeft Saeijs besloten om de eerste Windows Phone-smartphones van Nokia in ondermeer Nederland gelijk te introduceren met de lancering van de toestellen. Ook Frankrijk, Duitsland, Engeland, Spanje en Italie mogen volgens Saeijs gelijk van de nieuwe smartphones genieten van de producent. Saeijs wist nogmaals te benadrukken dat dit jaar de eerste Windows Phone 7-smartphone door Nokia gelanceerd zal gaan worden; de manager had zelfs een vroeg prototype bij zich dat hij uiteraard niet mocht laten zien aan de aanwezigen.

Tot slot onderstreepte Saeijs dat Nokia in juli de Symbian Anna-update zal gaan uitbrengen in Nederland voor de E7, N8 en C7. De eerste telefoon met de nieuwe softwareversie erop, de E6, begint net beschikbaar te worden in ons land. Later dit jaar zal een nog grotere update uit gaan komen waar de producent momenteel nog hard aan zit te werken.

Nokia Windows concept phone

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Dirk -

    Nokia heeft naar mijn mening nog steeds de krachtigste telefoons maar loopt de laatste tijd erg achter qua software. Met Windows Phone is dat probleem gelukkig opgelost en denk ik dat het direct weer het top smartphone merk wordt. 😛 Hopelijk loopt de synchronisatie met de pc dan ook beter.

  2. willem -

    ik vind na 2 maanden intensief wp7 gebruik het een geweldig systeem zelfs mijn vrouw heeft er een " omdat hij zo makkelijk werkt"

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro onthuld: high-end smartphone met dunne schermranden komt naar Nederland lees verder

Specificaties en foto eerste smartphone van Razer gelekt lees verder

Samsung Galaxy A5 2018 Galaxy A7 2018

Flink aantal renders Samsung Galaxy A5 2018 en Galaxy A7 2018 gelekt lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Nokia 9 render

Fabriek lekt renders Nokia 9: premium Android smartphone lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters