Eerste preview van de Symbian^3 PR2-update komt uit

Op een beurs in Amerika heeft Nokia een N8 geladen met de nieuwe PR2 software van Symbian. De software heeft de eerste UI-update in huis en daarnaast een aantal andere verbeteringen zoals een toetsenbord in portrait mode.

Symbian^3 PR-2 update

Afgelopen week wist Nokia Nederland aan All About Phones te bevestigen dat er rond de zomer een kleine update komt voor het Symbian^3 OS. Een paar maanden later, rond de herfst, komt Nokia met een grote update die tevens voor de C6-01, C7, N8 en E7 is bestemd, net als de kleinere update. De kleine update zal de eerste nieuwe UI elementen gaan krijgen, terwijl de grote update de gehele menu-structuur aanpast en ‘ondieper’ maakt.

Nokia lijkt nu echter al de kleine update, met rugnummer PR2, aan een journalist geshowd te hebben. Tijdens een conferentie in Amerika was een Nokia N8 met de update geladen waarop de eerste tekenen van het vernieuwde UI te zien zijn. Volgens Wayerless, die foto’s van het nieuwe UI maakte, zal de PR2-update inderdaad rond de zomer uit gaan komen voor de genoemde Symbian^3-smartphones.

Allereerst beschikt de update over een nieuw setje icoontjes die het UI een nieuwe ‘feel’ geven. Daarnaast is een vernieuwde browser te zien. De browser moet beter omgaan met nieuwere websites met HTML 5-elementen. Daarnaast gaat het invoeren van tekst nu ook zonder een speciaal tekstinvoer-scherm en kan er dus meteen in een veld worden getypt. Het toetsenbord van Symbian kan tevens in portrait worden weergegeven zodat men kan typen.

Deze update komt zoals gezegd rond de zomer uit via een OTA-update. Begin april toont Nokia de nieuwe software aan de Nederlandse pers tijdens de Televisiebeurs.

Symbian^3 PR-2 update

 

Symbian^3 PR-2 update

 

Symbian^3 PR-2 update

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters