Eerste reviews Google Nexus One verschijnen

Het lijkt erop dat Google begonnen is met het uitdelen van de Nexus One aan reviewers. De eerste reviews zijn verschenen, kort voordat het toestel aangekondigd gaat worden op 5 januari.

Nexus One

Aan de geheimzinnigheid omtrent de zorgvuldig opgehypete Nexus One lijkt een eind te gaan komen. De verwachting is dat Google de telefoon op 5 januari gaat aankondigen, maar de eerste reviews zijn nu al verschenen. Engadget is erin geslaagd om een eigen toestel te bemachtigen, en heeft de eerste korte review gepubliceerd. Zij menen dat Google’s eigen Android-telefoon net weer wat beter is dan de vorige Android-telefoons. Het is daarmee geen revolutionaire telefoon, maar het toestel zet wel uitstekende prestaties neer. De Nexus One zou bijvoorbeeld sneller zijn dan de Motorola Droid, die in de reviews ook al als zeer snelle telefoon getest is. In de review wordt ook beschreven wat de veranderingen aan de interface zijn. Meest opvallend zijn de live wallpapers die eerder al opgemerkt werden. Bewegende achtergronden, waarvan sommigen reageren op aanraking. Verder is de applicatielijst veranderd. Deze heeft diepte meegekregen, waardoor het nu geen platte lijst meer is, maar een die lijkt rond te draaien. Ook zijn enkele knopjes en widgets aangepast zodat alles een ietwat meer vloeiender geheel is.

Ook NexusOneBlog heeft een toestel gekregen, en meldt min of meer hetzelfde als Engadget. Ook zij zijn zeer te spreken over de snelheid van de telefoon, en de veranderingen aan de interface. Verder ligt het toestel uitstekend in de hand, mede door de dunne en ronde formfactor, en het Teflon-achtig laagje op de achterkant. Beide reviewers moeten echter wel toegeven dat de iPhone nog steeds niet echt verslagen wordt, waardoor het nog maar weer afwachten is of de Nexus One echt de verwachtingen waar gaat maken. Wel zijn beide het erover eens dat de Nexus One het Android-platform weer naar een hoger niveau tilt.

Nexus One front

 

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters