Eerste reviews Google Nexus One verschijnen

Het lijkt erop dat Google begonnen is met het uitdelen van de Nexus One aan reviewers. De eerste reviews zijn verschenen, kort voordat het toestel aangekondigd gaat worden op 5 januari.

Nexus One

Aan de geheimzinnigheid omtrent de zorgvuldig opgehypete Nexus One lijkt een eind te gaan komen. De verwachting is dat Google de telefoon op 5 januari gaat aankondigen, maar de eerste reviews zijn nu al verschenen. Engadget is erin geslaagd om een eigen toestel te bemachtigen, en heeft de eerste korte review gepubliceerd. Zij menen dat Google’s eigen Android-telefoon net weer wat beter is dan de vorige Android-telefoons. Het is daarmee geen revolutionaire telefoon, maar het toestel zet wel uitstekende prestaties neer. De Nexus One zou bijvoorbeeld sneller zijn dan de Motorola Droid, die in de reviews ook al als zeer snelle telefoon getest is. In de review wordt ook beschreven wat de veranderingen aan de interface zijn. Meest opvallend zijn de live wallpapers die eerder al opgemerkt werden. Bewegende achtergronden, waarvan sommigen reageren op aanraking. Verder is de applicatielijst veranderd. Deze heeft diepte meegekregen, waardoor het nu geen platte lijst meer is, maar een die lijkt rond te draaien. Ook zijn enkele knopjes en widgets aangepast zodat alles een ietwat meer vloeiender geheel is.

Ook NexusOneBlog heeft een toestel gekregen, en meldt min of meer hetzelfde als Engadget. Ook zij zijn zeer te spreken over de snelheid van de telefoon, en de veranderingen aan de interface. Verder ligt het toestel uitstekend in de hand, mede door de dunne en ronde formfactor, en het Teflon-achtig laagje op de achterkant. Beide reviewers moeten echter wel toegeven dat de iPhone nog steeds niet echt verslagen wordt, waardoor het nog maar weer afwachten is of de Nexus One echt de verwachtingen waar gaat maken. Wel zijn beide het erover eens dat de Nexus One het Android-platform weer naar een hoger niveau tilt.

Nexus One front

 

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite nu officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

iPhone SE2 (mogelijk)

Kruising opgedoken tussen iPhone X en iPhone SE lees verder

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters