Eerste reviews Nokia Lumia 920 niet onverdeeld positief

De Engelse en Amerikaanse media zijn niet ondervdeeld positief over Nokia’s nieuwe vlaggenschip. Ondanks dat het scherm en de camera boven het maaiveld uitsteken, is het toestel zelf zwaar en groot te noemen.

Ondermeer The Verge en Pocket-Lint hebben hun review gepubliceerd van de Lumia 920. De Amerikaanse en Engelse website beschikken eerder over de Lumia 920 omdat het toestel in die landen al de verkoop is in gegaan. De twee websites laten in hun review weten dat het scherm van de Lumia 920 misschien wel de beste is die momenteel in een smartphone te vinden is. Daarnaast wordt ook de camera geroemd van de 920 en dan met namen in omgevingen waar weinig licht is. Ook overdag zou de camera van de Lumia 920 bijzonder goede foto’s en video’s schieten.

Desondanks zijn beide websites het er over eens dat de Lumia 920 een te fors apparaat is. Hij voelt log en zwaar aan en voor Pocket-Lint is dit dan ook de reden dat een HTC 8X wordt aangeraden boven de Lumia 920. Daarnaast laat ook Windows Phone 8 het opnieuw afweten omdat de apps nog niet geoptimaliseerd zijn voor de nieuwe resolutie en er relatief weinig apps nog beschikbaar zijn.

Pocket-Lint geeft het toestel dan ook 3 uit de 5 sterren en The Verge geeft als eindcijfer een 7.9. Het lijkt er dan ook op dat het vlaggenschip van Nokia opnieuw weinig kans zal maken tegenover de iPhone 5 en Android-vlaggenschepen zoals de Galaxy Note II en de LG Nexus 4. De Lumia 920 zal vanaf eind november in Nederland verkrijgbaar zijn en onze eerste ervaring kun je hier lezen over dit toestel.

Nokia Lumia 920 hands-on 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. johnmalcolm -

  2 november: Het lijkt er dan ook op dat het vlaggenschip van Nokia opnieuw weinig kans zal maken tegenover de iPhone 5 en Android-vlaggenschepen zoals de Galaxy Note II en de LG Nexus 4.

  5 september: Al met al is de Nokia Lumia 920 een erg mooie smartphone en is het qua bouw top of the bill. Mocht Nokia de Lumia 920 scherp in de markt weten te zetten en Windows Phone 8 nog leuke nieuwe functionaliteiten in petto hebben, dan lijkt Nokia een zeer goede kans te maken tegen de iPhone 5 van Apple en de Androids van HTC en Samsung.

  1. Danijel -

   Dat was nog voordat de HTC 8X aangekondigd was en we ermee gespeeld hadden. Daarnaast was het ook nog voordat de Nexus 4 bekend was gemaakt die 150 euro goedkoper is dan de Nokia.

   De wereld kan snel veranderen 😉

   1. johnmalcolm -

    Ja, wat twee maanden geleden top of the bill is qua bouw, is nu te dik. Dat vind ik erg ongeloofwaardig. Het gaat overigens vaak om 1 mm met concurrerende toestellen. 1mm?? Los daarvan, laat eens een Lumia 920 vallen en een ander toestel of zoals een test met de 900 (2 uur in vriezer, 1 uur in de oven en van een optrekkende auto vallen op straat). Vooruit, ook nog een paar reviews dan tussen de Lumia 920 en Nexus 4 of HTC8x

    http://www.autoomobile.com/news/nokia-lumia-920-vs-lg-nexus-4/1006636/
    http://tellmenews.com/nokia-lumia-920-a-formidable-competitor-against-galaxy-note-2-nexus-4/174494/brett-samuels
    http://www.newstodaydigest.com/window-8-phones-nokia-corporation-nysenok-lumia-920-htc-8x-and-samsungs-ativ-s-first-look/128796/

   2. Dominick -

    Hij is nog steeds wel heel goed qua bouw. En inderdaad, qua specs lijkt hij niet echt dikker dan bijvoorbeeld de 8X, maar zo voelt hij wel aan, en dat is waar het uiteindelijk ook om gaat. Dat is iets dat later uit die reviews en ook onze eigen ervaring met het toestel gebleken is.

    Die crash tests zijn allemaal heel leuk, maar in principe is de Lumia 920 hetzelfde in elkaar gezet als de 8X. Dus om daar nu al wat over te zeggen op basis van het feit dat de Lumia 920 dikker is/de Lumia 900 het ook goed deed, lijkt me wel erg voorbarig.

 2. johnmalcolm -

  En verderop staat op deze site dat de Samsung Note (phablet) zo goed verkoopt omdat de vraag naar grotere toestellen toeneemt. Schiet mij maar lek..

  1. Danijel -

   Groter is niet dikker.. En mensen gaan ook voorbij het feit dat de apps op Windows Phone 8 gewoon nog steeds te kort schieten. Dat staat ook in het artikel.

   1. Quintus -

    Dus omdat de telefoon 'log en zwaar' is, en de apps op Windows Phone 8 te kort schieten (mening,geen feit), maakt de Lumia 920 weinig kans tegenover oa de Iphone 5 en Galaxy S3? Zou het niet slim zijn om eerst zelf de Lumia 920 uitvoerig te testen voordat je met zulke uitspraken komt?

   2. Danijel -

    Nogmaals, die conclusie trekken wij niet, maar de twee bronnen die we in het verhaal aanhalen. En daarnaast lijkt apps me wel redelijk belangrijk, laat staan dat de huidige apps niet eens geoptimaliseerd zijn voor de resolutie van de Lumia 920..

   3. johnmalcolm -

    Hadden Apple en Android dan in 1 keer meer dan een half miljoen apps en werd dat toen als een probleem gezien? En hoeveel apps heb je nodig? Ik las van de week ook dat van de 50 belangrijkste apps Windows er 46 al kon leveren.

   4. Danijel -

    Naar mijn mening zijn die cijfers van 50 apps ook inhoudsloos. De enige die fijn werkt op WP8 is de nieuwe Facebook app. De rest is dus niet geoptimaliseerd voor het toestel en werkt ronduit ruk. Net zoals WhatsApp op de iPhone 5 omdat hij niet met de nieuwe resolutie nog kan omgaan.

   5. johnmalcolm -

    Ik kan je voor de eerste keer vandaag gelijk geven 😉
    920: 5.1 x 2.8 x 0.42 inches, while it's a hair heavier than the Samsung Galaxy Note II (5.9 x 3.2 x 0.37 inches, 6.4 ounces), the narrower width of the Lumia 920 made it easier to use one-handed.

   6. Danijel -

    Imho zijn die twee niet echt met elkaar te vergelijken. Je zou de S3 wel met de Lumia 920 kunnen vergelijken aangezien het scherm van de Note II velen malen groter is..

 3. Quintus -

  Dus omdat de telefoon 'log en zwaar' is, maakt hij meteen geen kans tegenover andere high end smartphones? Waar baseer jij dat op? Ik denk dat de meeste consumenten de specificaties(uitstekende camera,scherm,processor en navigatie) belangrijker vinden dan het gewicht.

 4. DannyD -

  @Johnmalcolm – Reviews moet je op de meeste Tech sites met een korrel zout nemen omdat ze zelden echt objectief zijn. Bij de vorige reviews waren de Lumia's ook een stuk dikker dan de WP8 phones van HTC. Terwijl in werkelijkheid de Lumia 820 dunner is en de 920 0,6mm dikker.

  Tussen de zinnen in is meestal al duidelijk welke phone/OS hun voorkeur geniet en dat is dan ook terug te zien in de conclussies die ze trekken. Hier is het niet anders.

 5. johnmalcolm -

  Los van het gegeven dat er gemuggezift wordt over 50 gram gewichtsverschil (wie kan nu geen 4 schijfjes snijworst) in zijn hand houden, trekt Daniel op basis van twee reviews wel een erg simpele conclusie aan het eind. Lees eens wat andere reviews of commentaren, zoals op CNET UK of The Independent.

  http://reviews.cnet.co.uk/mobile-phones/nokia-lumia-920-review-50009101/
  http://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/features/the-10-best-new-smartphones-8269763.html
  http://www.forbes.com/sites/joanlappin/2012/10/31/apple-is-so-2010/?partner=yahootix

  1. Danijel -

   Ik trek geen conclusie, ik geef alleen dat het er nu op lijkt dat de Lumia 920 niet opgewassen is tegen haar concurrenten. Overigens is Cnet ook van mening dat hij te zwaar is.

Redesign: zo gaat Spotify er binnenkort uit zien op je smartphone lees verder

iPhone X kloon

Leagoo S9: lijkt op een iPhone X, klinkt als een Galaxy S9, maar is een Chinese Kloon lees verder

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters