Eerste screenshots Android Ice Cream Sandwich komen uit

Een aantal dagen geleden zijn voor het eerst screenshots uitgelekt van wat Android Ice Cream Sandwich zou moeten zijn. Android Police en RootzWiki hadden de primeur.

Android Ice Cream Sandwich screenshot

Hoewel het niet honderd procent zeker is dat deze screenshots legitiem zijn, zijn beide bronnen er erg van overtuigd dat dit ‘the real deal’ is. Met de screenshots komt ook nog wat andere informatie over Ice Cream Sandwich, waaruit blijkt dat het toch vooral de interface is die met dit nieuwe besturingssysteem op de schop gaat. Ook beweert men dat Google zelf het versienummer nog niet weet, wat erop kan duiden dat de update wellicht niet groot genoeg is om het versie 4.0 te noemen, zoals eerder wel gedacht werd.

Ten eerste is er, zoals in de screenshots te zien, een nieuwe launcher met een knopje erin dat als snelkoppeling naar de taakbeheerder lijkt te dienen. En ook het menu is vernieuwd met een widget-sectie erin, waaruit je widgets waarschijnlijk makkelijk naar het homescreen kan slepen. Verder valt op dat er veel meer gebruik wordt gemaakt van blauw. Dat lijkt de nieuwe themakleur van Android te worden.

Er zijn ook wat zaken die niet in de foto’s te zien zijn. Zo schijnt er een zoekbalk aan de bovenkant van het scherm te zijn zoals we dat van Honeycomb kennen en zou de camera nu ook een landschapsmodus hebben. Gmail schijnt ook compleet opnieuw gemaakt te zijn zodat het beter bij het OS past en Google Shopper moet standaard geïntegreerd worden voor apparaten met NFC-chips.

Tot slot weet men nog wat over de release te melden. De Nexus Prime zal het eerste toestel zijn dat met Android Ice Cream Sandwich uitgerust gaat worden, de update van de Nexus S zal pas daarna komen. Ook melden beide bronnen dat de updates vooral in de interface liggen en dat de meeste oudere toestellen, zelfs apparaten ouder dan een jaar, de update gewoon moeten kunnen draaien. Of die ook een update gaan krijgen is natuurlijk een tweede.

Android Ice Cream Sandwich screenshot

 

Android Ice Cream Sandwich screenshot

 

Android Ice Cream Sandwich screenshot

 

Bron: Droid-life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters