Eerste screenshots van het Tizen OS komen uit

Sammobile heeft screenshots gepubliceerd van het nieuwe Tizen OS. Op de screenshots is goed te zien hoe de interface van het oude MeeGo OS er in de toekomst uit zal gaan zien.

De gepubliceerde screenshot zouden zijn gemaakt met de Samsung I9500, aldus Sammobile. Deze telefoon moet volgens de website de eerste smartphone worden van Samsung met het nieuwe Tizen OS. Tizen is de opvolger van het MeeGo OS dat Nokia vorig jaar in de kou liet staan. Intel besloot toen om het Limo OS samen te laten gaan met het MeeGo OS met als uitkomst Tizen. Een paar fabrikanten sloten zich achter dit nieuwe platform aan, waaronder ook Samsung.

De interface van Tizen lijkt veel weg te hebben van Samsung’s TouchWiz-interface. Zo lijkt het belmenu erg veel op het design van Samsung en ook het homescreen heeft veel weg van TouchWiz. Nieuwe functionaliteiten van Tizen zijn niet uit de screenshots te halen. Wel moet binnenkort een beta van de SDK van Tizen uit gaan komen waardoor meer elementen van de interface uit zullen gaan komen.

Tizen OS

 

Tizen OS

 

Tizen OS

 

Tizen OS

 

Tizen OS

 

Tizen OS

 

Tizen OS

 

Tizen OS

 

Tizen OS

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. robnas -

  Functionaliteit daar hebben we de community voor. Ik zou niet gaan wachten tot Samsung iets doet, reden:
  Fabrikant: vraag of iets ontwikkeld wordt en wanneer.
  Community: De vraag is niet of, maar wanneer het wordt ontwikkeld.

  Zolang TIZEN ècht open source is en geen halfbakken open/closed/open/closed source draaikontmechanisme, dan valt er heel wat leuks uit te halen.

  De hamvraag blijft: is de hardware daadwerkelijk high-end? Als je een open source OS (OSOS?) op super hardware zet, dan heb je goud in handen, nee, zelfs diamant.

 2. Dominick -

  Ik mag toch hopen dat ze iets meer met de MeeGo achtergrond gaan doen dan weer zo'n standaard Samsung OS maken waar het nu op lijkt. Daar hebben we Bada al voor

  1. MiAmRA -

   De kans zit er dik in dat Samsung's UI er overheen komt (of het TouchWiz zal zijn laat ik even in het midden). Overigens bestaat er geen Meego UI, Meego is namelijk het platform ik neem aan dat je Nokia's UI bedoelt, Samsung zal dat iig niet gebruiken.

   Tevens is bada ook geen UI maar het platform, de UI is Touchwiz.
   Besef echter nog dat er genoeg kan veranderen aangezien Tizen nog momenteel in Alpha fase zit. Bij bada was dat namelijk ook het geval.

Philips Hue

Dit zijn de vijf beste Android apps om je Philips Hue lampen te besturen lees verder

WhatsApp taggen

WhatsApp rukt op: Facebook wordt steeds minder als nieuwsbron gebruikt lees verder

WhatsApp taggen

WhatsApp laat je binnenkort elk type bestand delen lees verder

Snap Map

Stalk je vrienden met de Snapchat’s Snap Map lees verder

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Pokémon Go

Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters