'Eerste screenshots van Symbian Carla komen naar buiten'

Op het internet zijn zes screenshots online gezet van de Symbian Carla-update. Deze derde grote update vernieuwt de interface wederom en laat een paar verbeterde applicaties zien.

De screenshots waren oorspronkelijk door Nokia nesia online gezet maar deze site heeft ze inmiddels weer offline gehaald. Uit de informatie en de screenshots blijkt dat Nokia ondermeer het onscreen keyboard heeft aangepast. Het lijkt erop dat Nokia geprobeerd heeft het Windows Phone-toetsenbord na te bouwen voor haar Symbian-telefoons.

Ook is het nieuwe lockscreen te zien dat geen unlock-knop laat zien, terwijl dat bij Symbian Belle nog wel het geval is. Het scherm kan nu middels een swype vrijgegeven worden. Ook is de vormgeving van de muziekspeler aangepast door Nokia. De bron meldt ook dat de functionaliteit uitgebreid is, al is nog onduidelijk wat er precies aangepast is. Voor de rest zijn er een aantal kleine wijzigingen doorgevoerd in de interface en is de Nokia Browser wederom voorzien van een grote update met bijbehorend nieuw UI.

Nokia Carla zal naar verwachting in het derde of vierde kwartaal vrijgegeven worden voor Symbian-smartphones. Carla is de derde grote update voor het platform na Anna en Belle.

Symbian Carla

 

Symbian Carla

 

Symbian Carla

 

Symbian Carla

 

Symbian Carla

 

Symbian Carla

 

Bron: Mobileflip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Mario -

  Dit slaat echt helemaal nergens op, windows phone is geen flop alleen nog niet zo groot als microsoft had gewild. Maar met de kracht van microsoft en nokia samen kunnen ze het zo ver nog wel pushen.

  Nokia zal voorlopig nooit en dan ook nooit op android overstappen. Dat zou alleen kunnen als de ceo wordt ontslagen.

  En ja symbian is goed in ontwikkeling maar het is te laat. er is een hele slechte naam rond het os ontstaan en dat kan nokia zich niet veroorloven. Voordat symbian weer zou aanslaan onder het grote publiek zijn we weer jaren verder. Helaas

   1. Sjaakie -

    Welke grapjas.. bij Nokia iemand..? Had gisteravond deze foto`s ook al op een internationale site voorbij zien komen, maar verder geen aandacht aan besteed.

    Is het misschien een hint dat Nokia toch nog op Android gaat overstappen..? WP7 is ook een flop toch?

    Met Symbian zijn ze naar mijn idee goed bezig en had dit ook wel verwachten ten tijde toen ze met WP7 begonnen, want mocht WP7 niet slagen!!

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters