Eerste serieuze Bada-screenshots lekken

Bada mag dan wel officieel geïntroduceert zijn, hoe het besturingssysteem nou echt vorm ging krijgen was nog niet echt bekend. Nu zijn de eerste screenshots van belangrijke delen van de interface beschikbaar geworden en kunnen we voor het eerst echt een blik werpen op Bada.

Bada moet Samsung’s eerst echt eigen smartphone-OS worden en werd begin deze maand eindelijk echt geïntroduceert in Londen. Tijdens die introductie waren er echter nog geen echte screenshots bekend gemaakt van het nieuwe platform, het enige dat op de Bada-site te vinden was waren een aantal screenshots van wat oninteressante lijsten. Daar is nu verandering in gekomen met een serie screenshots van belangrijke delen van de UI, zoals bijvoorbeeld het menu en de standby-schermen.

Screenshost Samsung Bada

 

In alle screenshots is duidelijk te zien dat Bada interdaad voortbouwt op Samsung’s TouchWiz-UI die momenteel op de touch-featurephones van het bedrijf te vinden is. Het menu lijkt er erg op en is in essentie hetzelfde en ook de standby-schermen met de widgets zijn bekend. Het platform heeft echter zeker ook invloeden van buiten gehad, zo lijken de standby-schermen nu meer op die van Android en is de hele interface wat “volwasser” geworden. Ook invloeden van Symbian zijn te bespeuren in de nieuwe interface. De eerste toestellen op dit nieuwe platform moeten in 2010 op de markt komen.

Samsung Bada screenshots

 

Samsung Bada OS screenshots

 

Bron: GSM Arena Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via