'Eerste smartphone van Amazon laat zijn gezicht zien in een persafbeelding'

The BGR heeft naar eigen zeggen de eerste persafbeelding gepubliceerd van Amazon’s eerste smartphone. Het toestel heeft wat weg van een Google Nexus 4.

Volgens de bron is de onderstaande render een persafbeelding van Amazon’s eerste, vooral betaalbare, smartphone. Het toestel oogt veel op een Google Nexus 4 en is volgens de bron inmiddels al in productie. De bron wist al eerder afbeeldingen van het toestel te publiceren en heeft dan ook vermoedelijk een bron bij de webshop zitten.

Het zal volgens de bron de eerste smartphone zijn in een nieuwe reeks die Amazon op de markt gaat brengen. Het toestel zal over een 4.7″-scherm gaan beschikken met een 720p-resolutie. Daarnaast zal het apparaat over 2GB aan ram gaan beschikken en een quadcore-processor van Qualcomm. Ook zullen er zes camera’s aanwezig zijn in het toestel die afbeeldingen kunnen schieten in 3D en zo diepte mee kunnen geven. Amazon zal gebruikmaken van Android, maar gebruikers zullen dit amper terug gaan herkennen omdat het systeem van top tot teen aangepast is door de webshop. De look en feel van het OS zal overeenkomen met die van Amazon’s tablets.

De bedoeling is dat de smartphone van Amazon in het derde kwartaal op de markt zal gaan komen. Het toestel moet omgerekend ergens tussen de 200 en 300 euro gaan kosten maximaal.

Amazon smartphone 
Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters