'Eerste smartphone van Amazon laat zijn gezicht zien in een persafbeelding'

The BGR heeft naar eigen zeggen de eerste persafbeelding gepubliceerd van Amazon’s eerste smartphone. Het toestel heeft wat weg van een Google Nexus 4.

Volgens de bron is de onderstaande render een persafbeelding van Amazon’s eerste, vooral betaalbare, smartphone. Het toestel oogt veel op een Google Nexus 4 en is volgens de bron inmiddels al in productie. De bron wist al eerder afbeeldingen van het toestel te publiceren en heeft dan ook vermoedelijk een bron bij de webshop zitten.

Het zal volgens de bron de eerste smartphone zijn in een nieuwe reeks die Amazon op de markt gaat brengen. Het toestel zal over een 4.7″-scherm gaan beschikken met een 720p-resolutie. Daarnaast zal het apparaat over 2GB aan ram gaan beschikken en een quadcore-processor van Qualcomm. Ook zullen er zes camera’s aanwezig zijn in het toestel die afbeeldingen kunnen schieten in 3D en zo diepte mee kunnen geven. Amazon zal gebruikmaken van Android, maar gebruikers zullen dit amper terug gaan herkennen omdat het systeem van top tot teen aangepast is door de webshop. De look en feel van het OS zal overeenkomen met die van Amazon’s tablets.

De bedoeling is dat de smartphone van Amazon in het derde kwartaal op de markt zal gaan komen. Het toestel moet omgerekend ergens tussen de 200 en 300 euro gaan kosten maximaal.

Amazon smartphone 
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters