'Eerste specificaties iPhone 5 worden opgesomd'

Volgens 9To5Mac zal de nieuwe iPhone 5 over 1GB aan ram gaan beschikken en een nieuwe type A5-processor die slechts twee kernen heeft mee gekregen. Ook wordt nogmaals de 4-inch resolutie onderstreept.

iOS 6 maps

De bron heeft via een betrouwbare bron bij Apple een aantal belangrijke zaken te horen gekregen over de aankomende iPhone 5. Allereerst heeft 9To5Mac zelf in een beta variant van iOS 6 gegraven om te kijken wat voor processor er in de nieuwe iPhone zal zitten. Daaruit blijkt dat de ARM S5L8950X-processor die door Samsung gefabriceerd wordt in de nieuwe iPhone terug te vinden zal zijn. De nieuwe iPad beschikt over de ARM S5L8945X-processor en de Apple A5-processor heeft rugnummer ARM S5L8940X. De nieuwe processor zou intern bij Apple wel de A5 genoemd worden en daarnaast komt er nog een letter erachter om het nieuwe type aan te duiden maar deze kon de bron niet vrijgeven om zo haar interne bron bij Apple te beschermen.

Een ander opmerkelijk feitje is dat Apple heeft besloten om slechts 1GB aan ram in de nieuwe iPhone te stoppen en niet gelijk voor 2GB te gaan. Ook zal er een nieuwe GPU in de nieuwe smartphone aanwezig zijn die rugnummer SGX543RC heeft mee gekregen. Het apparaat zal eveneens over LTE gaan beschikken die door een nieuwe Qualcomm-chip over de hele wereld moet gaan werken.

De site heeft ook meer informatie vrijgegeven over de onlangs uitgelekte Maps-applicatie die Apple met iOS 6 zal gaan introduceren. Middels een screenshot is duidelijk geworden hoe de applicatie eruit zal gaan zien, al meent 9To5Mac wel dat de kans groot is dat het UI nog aangepast zal gaan worden.

Ondertussen is ook het paneel voor het nieuwe 4-inch scherm uitgelekt. Op de foto’s is goed te zien dat de nieuwe iPhone langer zal gaan worden dan de huidige iPhone 4S, maar niet perse breder. Op 7 juni zal Apple een persconferentie in Amerika houden. Onduidelijk is nog of daar de nieuwe iPhone bekend gemaakt zal gaan worden.

iPhone 5 scherm

 

iPhone 5 scherm

 

iPhone 5 scherm

 

Bron: 9To5Mac

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. hanszw -

    Vraag me af wat voor spec's een telefoon tegenwoordig moet hebben om niet tegenvallend gevonden te worden. Er wordt over: slechts 2 kernen gesproken. Hadden dat er dan persé 4 moeten zijn? Is dat wel nodig bij IOS?

  2. lilmicstar -

    ''Op de foto's is goed te zien dat de nieuwe iPhone lager zal gaan worden dan de huidige iPhone 4S'' Dit moet volgens mij ''langer'' zijn. 🙂

  3. djbosanac -

    ik vond de s3 al een lelijk desing, maar dit is wel erg lelijk zo'n design… :s, mja wat ik al zei, ze moeten drastisch gaan veranderen…

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters